Вести

Весић: Протесте воде Јеремић, Ђилас и фашисти из Двери

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је данас да твит лидера Двери Бошка Обрадовића јасно показује да протесте опозиције не воде непознати студенти, “како то покушавају да преваре грађане”, већ да их воде директно Вук Јеремић, Драган Ђилас и “фашисти” из Двери на челу с Бошком Обрадовићем.

Весић је рекао да су грађани претходних недеља могли да виде како су запослени Ђиласове фирме руководили протестима, односно усмеравали грађане.

“Могли смо да видимо како Ђилас буквално преко друштвених мрежа даје налоге шта треба да ураде, а сада можемо да видимо како Бошко Обрадовић, фашиста из Двери, одређује куда ће они шетати и где ће вршити притисак на медије који по Уставу и закону треба да раде слободно”, рекао је Весић.

Како је додао, фашисти су зато што су следбеници Димитрија Љотића који је био сарадник нацистичке Немачке у Другом светском рату.

“Ово што Обрадовић ради, притисак је на медије. Замислите у било којој земљи да претите новинарима као што он ради, да претите власнику било које телевизије - да ли би се огласила медијска удружења? Ја сам сигуран да се данас неће огласити ни НУНС, ни УНС да одбране новинаре Информера и Пинка од линча који им припрема Бошко Обрадовић”, рекао је Весић.

Како је додао, то се могло видети и када су новинарке Пинка Маја Драговић и Гордана Узелац добиле батине од “истих тих фашиста Бошка Обрадовића”.

“Тако изгледа његов притисак на медије и његов фашистички сан уређења Србије - тући оне који су неистомишљеници… то вам је Србија коју нуде Бошко Обрадовић и његови пријатељи Драган Ђилас и Вук Јеремић”, закључио је Весић.

 

Вучић води српску политику, ни америчку, ни руску…

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић оценио је данас да је посета Београду председника Русије Владимира Путина само још једна потврда добре међународне позиције Србије и истакао да од када земљу води председник Александар Вучић, она води српску политику.

“Не водимо ми ни руску политику, ни америчку, ни турску, ни кинеску, ни немачку. Ми водимо српску политику у интересу Србије, а са свим тим великим земљама смо у добрим односима јер свака од њих може да помогне нашој малој земљи да живи боље и мирније. То је наша политика и то је Александар Вучић демонстрирао на најбољи начин", рекао је Весић.

Весић је додао да ће и председник Француске Емануел Макрон, када ускоро дође у посету Београду, такође бити "дочекан на прави начин као српски пријатељ, јер Србија води политику у интересу Србије".

Весић се осврнуо и на снимак Путиновог уласка међу грађане испред Храма Светог Саве, који је објавио на свом званичном Фејсбук профилу.

"Ја сам срећан што су и светски медији емитовали тај снимак. Он је случајно настао. Био сам испред храма када су руски и српски председник изашли из храма и кренули према малој Цркви Светог Саве, и у том тренутку, а то ниједна камера није забележила јер су све остале испред храма, Путин је сам одлучио да скрене лево и уђе међу грађане с којима се поздравио”, рекао је Весић и наставио:

”Тај његов спонтани улазак међу грађане сам окачио на свој Фејсбук налог и одједном су сви то почели да преносе. Видим да је то постало светски хит, да су снимак емитовали и у Русији и драго ми је што сам, ето, стицајем околности, једини успео да снимим тај тренутак”, рекао је Весић.

Весић је додао да се слична ствар замало десила и 2011. године, када је Путин био на Маракани.

“Он је толико био одушевљен оним што је доживео на Маракани, тамо је било око 40.000 људи, да је у једном тренутку, пред сам крај утакмице, устао и хтео да се спусти кроз запад, доле на трибину, да поздрави север који је имао транспарент који му се свидео. Међутим, пошто су то биле утакмице омладинских тимова које трају 40 минута, судија је у том тренутку одсвирао крај, али ето мало је недостајало да се слична ситуација деси и на Маракани”, рекао је Весић.

Весић је говорио и о томе да је опозиција данима правила кампању у медијима како Вучић припрема контрамитинг и поручио:

"Да би било контрамитинга, мора да постоји митинг. Тог дана је био најављен само један скуп, односно скуп људи који су дошли да поздраве нашег председника и Путина".

Весић је подсетио да је 16. јануара, дан пре Путиновог доласка, опозиција одржала митинг на коме је, како је рекао, злоупотребила убиство пре годину дана једног од лидера косовских Срба Оливера Ивановића.

"Сваке суботе имају своје митинге и то се уклапа у њихово поимање и политике и свега где мисле да само они имају право да изразе своје мишљење", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/Пинк