Вести

Весић: Први аутомобили прошли деоницом Нови Београд-Сурчин

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић изјавио је да су први аутомобили кренули новоизграђеном деоницом Нови Београд - Сурчин у 20.25, којом се путовање скраћује за десетак километара.

"Деоницом која је данас свечано отворена у присуству председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, успоставља се најбржа веза Новог Београда и Земуна са ауто-путем "Милош Велики"", истакао је министар Весић.

Деоница ауто-пута "Милош Велики" од Новог Београда до Сурчина, дуга је осам километара, а има урађену и бициклистичку стазу и тротоар за пешаке.

"Сада возачи више неће морати да на ауто-пут "Милош Велики" излазе преко ауто-пута Београд - Загреб, чиме се путовање скраћује за десетак километара, смањују гужве у саобраћају и штеди време и гориво", навео је министар Весић.

Пут је пројектован за брзину од 80 километара на час, а вредност изградње деонице је 70,5 милиона евра.

"Деоница је, као што смо обећали завршена 31. марта. И као што смо најавили, вечерас је пуштена у саобраћај. Настављамо изградњу путева широм Србије, како бисмо реализовали политику инфраструктурног повезивања земље", рекао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг