Вести

Весић: Расписивање избора први велики пораз Ђиласове политикe

У изборној кампањи СНС ће подсећати грађане на све што је учињено и на све постигнуте резултате, поручио је данас члан Председништва СНС и заменик градоначелника Горан Весић, додајући да је расписивање избора "први велики пораз политике Драгана Ђиласа".

Весић је рекао да се Ђилас "труди да уради све како би спречио расписивање избора".

"Имали смо насиље на улицама, упад у скупштину, блокаду институција, упад у РТС, напад на друге медије, и то је све Ђиласова политика где он покушава да спречи да се избори распишу", рекао је Весић  и додао да ћемо у наредних месец и по бити сведоци бројних напада на институције.

Весић оцењује да је Ђилас са својим сарадницима небројено пута рекао да се избори неће расписати и сада, када се они расписују, када их распишу председник Вучић, Маја Гојковић, Никола Никодијевић и у АП Војводина, то ће бити први велики пораз Ђиласове политике јер то значи да Србија на нормалан начин, предвиђен законом, бира своје представнике, а не на улици, како је Ђилас желео.

Весић је оценио да и то што је Бошко Обрадовић рекао дан пре расписивања избора није нимало случајно, већ представља Ђиласов покушај да се спречи да Срби изаберу своју власт, јер он зна да нема никакве шансе на изборима и зато је против њих.

Весић је нагласио да на власт не може да се дође силом, куповином медија и странака, како је Ђилас, очигледно, научио да ради.

Весић је подсетио да се власт бира на изборима, а кад неко позове војску и полицију да преузму власт против легитимно изабране власти и председника који је изабран у првом изборном кругу то представља само последњи Ђиласов покушај да се ови избори спрече.

"И видеће се у наредних месец и по, колико је преостало до избора, да ћемо сведочити инцидентима и нападима на институције, јер је свако одржавање избора за Ђиласа пораз", рекао је Весић и додао да Ђилас покушава да спречи све што је нормално у Србији, укључујући и довођење страних инвеститора.

У Србији се, како је подсетио, последњих осам година запослило скоро 700.000 људи од чега 200.000 у више од 200 фабрика које је отворио председник Вучић.

"Ђиласа не интересује да ли ће тих 700.000 људи сутра да има посао, јер је његова политика што горе-то боље", рекао је Весић.

Весић је навео да ће СНС подсећати грађане на све учињено и на резултате, да је просечна плата у Београду 636 евра, док је 2013. године била 465 евра.

Незапосленост је данас у Београду 7,7 одсто, док је 2012. она износила 25 одсто, прецизирао је Весић и додао да је просечна плата у Србији данас већа од 500 евра, док је раније била 330 евра.

Додао је да само у ИТ сектору недостаје око 15.000 радника, а да бруто домаћи производ земље расте по стопи од четири одсто.

У Србији је изграђено 350 километара аутопутева и план је, како је најавио, изградња додатних 700 километара на 10 деоница.

"Инфлација је у 2011. години била 11 одсто, док је она 2019. износила 1,9 одсто. И то су резултати с којима излазимо пред грађане Србије, јер избори су озбиљна ствар на којима грађани одлучују како ће они и њихове породице живети у наредне четири године", рекао је Весић.

 

САД схватају да за КиМ нема трајног решења без Србије

Учешће председника Србије Александра Вучића на скупу Америчко-израелског комитета за спољне послове у САД јасно је показало да се позиција Србије значајно променила у међународној заједници последњих година, рекао је Весић.

"Председник је био на, можда, најзначајнијем месту у Америци када је у питању креирање политике и добио част да говори што је веома важно за позицију наше земље", рекао је Весић.

Како је рекао, Србију сви, чак и САД, доживљавају у свету као конструктивну земљу која покушава да нађе трајно решење, поштујући интересе и Срба и Албанаца, додајући да руководство у Приштини сви доживљавају као руководство које прави проблеме.

"То је велики тријумф спољне политике председника и показује да више не постоје врата у свету која он не може да отвори", рекао је Весић.

Додао је да откад Вучић води Србију, "можемо да парирамо Албанцима и њиховим лобистима".

"Годишња конференција у Вашингтону показује колико је Србија јача од Албанаца у међународној заједници, чак и тамо где су Албанци били неприкосновени, а то су САД", рекао је Весић.

Додао је и да је Вучић успео да из безизлазне позиције у којој је Србија била за само неколико година промени позицију када је у питању Косово и Метохија.

Додао је да је у борби за интересе Србије како би се дошло до трајног решења на Косову и Метохији, Вучић увек спреман да разговара.

"Председник Вучић је, између осталог, репутацију у међународној заједници и стекао зато што је држао реч, а кредибилитет који он има је најважнији капитал Србије", рекао је он и додао да се српска реч поштује у међународној заједници.

Весић је оценио да ће за решавање проблема Косова и Метохије бити потребно време јер он постоји већ стотину година, и додао да тек последњих осам година Србија има офанзивну политику и зна шта хоће.

Весић је рекао да се Вучић среће са Помпеом, председником Кине, канцеларком Немачке, председником Русије.

"Први пут чак и САД као највећи промотер самопроглашене независности Косова схватају да треба уважити легитимне српске интересе на Косову и Метохији", рекао је Весић и додао се и ту тим центрима моћи схвата да нема трајног решења без Србије што је "историјска победа Вучића"

Весић је рекао да у овом тренутку нико не може да каже какво ће бити трајно решење за Косово и Метохију, нити када ће се десити.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк