Вести

Весић: Решавамо проблеме нелегалне продаје испред Цветкове и Видиковачке пијаце

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је јутрос плато испред Цветкове пијаце и најавио даље кораке у сузбијању нелегалне продаје на травнатим површинама око пијаце.

Весић је нагласио да је око Цветкове пијаце регулисан један од највећих комуналних нереда у граду. Подсетио је да су нелегални продавци запосели цео плато и онемогућавали грађане да нормално прилазе пијаци или градском превозу.

"Донели смо одлуку да са Општином Звездара и Комуналном милицијом решимо овај проблем. Убудуће ће овде стално бити присутна патрола Комуналне милиције у садејству са полицијом и општинском инспекцијом", навео је Весић.

Весић је најавио уређење платоа зеленилом и мобилијаром где ће људи, како је рекао, моћи нормално да се одморе или сачекају јавни превоз.

"Наставићемо са овим акцијама у Београду. Постоји неколико тачака где постоје проблеми са нелегалном продајом, попут Старог меркатора и Видиковачке пијаце. Тражићемо асистенцију општине Нови Београд, као и општина Раковица и Чукарица када је питању Видиковачка пијаца", најавио је Весић.

"Наш посао је да уређујемо град, али и да успоставимо комунални ред. Зато смо скоро и примили нових 100 комуналних милиционера", закључио Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк