Вести

Весић: Решићемо проблем канализације у Међулужју

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је са сарадницима и волонтерима путем своје покретне канцеларије, општину Младеновац и том приликом разговарао са мештанима Међулужја, Сенаје и Кораћице, а обишао је и манастир Павловац.

Грађани су у разговору са градским секретарима и директорима комуналних предузећа изнели своје проблеме и договорили се о њиховом могућем решавању.

Весић је нагласио да је канализација највећи и суштински проблем грађана Међулужја. 

"Пре неколико година ми смо почели са изградњом постројења за прераду отпадних вода и пет километара канализације. За седам до десет дана завршава се та прва фаза од пет километара и друга креће одмах. До краја године ћемо имати нових 2,5 километара канализације односно прикључених око 400 домаћинстава и почеће да ради постројење за прераду отпадних вода" рекао је Весић.

Весић је најавио да ће већ у јануару бити расписан тендер за пројектовање и извођење треће фазе што је за још око 600 кућа тако да ће до краја следеће године, како је рекао, овде свака кућа имати канализацију и своје постројење за прераду отпадних што је, иначе, стандард у Европи. Међулужје ће бити једно од првих места у Београду које ће имати на тај начин уређену канализацију.

"Што се тиче водовода, радимо регионални водовод Макиш-Младеновац, тренутно завршавамо села у општини Гроцка и улазимо на територију Сопота и Младеновца. Ради се резервоар у Рајковцу радиће се и један крак према овом делу Младеновца и 2024. или 2025. године они ће моћи да буду прикључени на градску воду, односно воду из Макиша и тиме ће се решити проблем водоснабдевања" рекао је Весић.

Весић је додао да је у разговору са грађанима било речи и о томе да се у Међулужју изгради једно дечије игралиште попут оног које се налази у Београду на води, јер, како је навео, зашто малишани и овде не би имали такве услове за игру. Општина ће урадити и капелу, ограду око школе.

"Ова покретна канцеларија показује да има свој смисао јер данас смо решили бар три, четири проблема. Од насеља до насеља, од месне заједнице до месне заједнице решавамо проблем по проблем. Ја тако разумем локалну политику јер она представља решавање проблема људима и да данас мора да буде боље него јуче, а сутра боље него што је данас. Наставићу овако да радим јер само таква политика има подршку грађана" рекао је Весић.

 

Боље водоснабдевање за насеље Сенаја

Весић је путем своје покретне канцеларије посетио насеље Сенају у оквиру посете општини Младеновац.

Претходно је са сарадницима и волонтерима посетио насеље Међулужје, Кораћицу и манастир Павловац где је разговарао са мештанима и свештенством у превазилажењу проблема.

"На крају посете Младеновцу обишао сам Сенају. Обавестио сам грађане да ће до краја децембра почети копање бунара који ће омогућити да буду боље снабдевени водом као и да смо завршили пројекат новог водовода за село. Рекао сам локалном комуналном предузећу да људима подели канте за ђубре јер ми није јасно зашто то до сада није урађено. Обећао сам да ће им Град уредити једно дечије игралиште чим обезбеде локацију као и да ћемо да уредимо школу. Београд побеђује!" истакао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг