Вести

Весић: Ромска заједница је важан део нашег друштва

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, обишао је мобилни вакцинални пункт у Орловском насељу и честитао мештанима 8. април, Светски дан Рома.

Весић је истакао да је ромска заједница важан део нашег друштва.

“Наша је обавеза да омогућимо бољу интеграцију ромске заједнице у друштво, да им омогућимо радна места и боље услове живота. Вакцинација је један од тих начина. За последњих шест година је 291 ромска породица смештена у нове станове. Свакако да морамо да урадимо још више, како би Роми достигли комфор живота који имају и други грађани Београда“, указао је Весић.

Весић је додао да се вакцинација обавља и у другим ромским насељима.

“Мобилни вакцинални пункт ће омогућити становницима Орловског насеља да се вакцинишу. Од прошле седмице омогућено је људима да се вакцинишу тамо где живе, без заказивања. Тај приступ већ даје резултате, а Србија се по успешности мери са Великом Британијом и Израелом“, указао је Весић.

Весић је истакао да је у Београду до данас вакцинисано 35,11 одсто грађана, односно 495.000, док их је ревакцинисано преко 25 одсто.

“Сваки трећи Београђанин је вакцинисан а свака четврта особа је ревакцинисана. То се види и по паду броја заражених, с обзиром на то да их је у престоници јуче било за 20 одсто мање него претходног дана. Што се брже будемо вакцинисали, брже ћемо се и вратити нормалном животу“, указао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг