Вести

Весић: Шабац добио водени ауто-пут

У Шапцу је свечано отворено међународно путничко пристаниште на реци Сави, у присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горана Весић, који је истакао да је тај град, поред друмског аутопута, добио и водени ауто-пут.

Пристаниште за бродове и будућу речну везу са Сремском Митровицом и Београдом финансиран је средствима Републике Србије, а пројекат је вредан 63,5 милиона динара.

Министар Весић је истакао на отварању да ће то пристаниште донети Шапцу више користи него што је коштала инвестиција у вредности око 500.000 евра.

"То значи на хиљаде страних туриста, али, како је нагласио и шансу да многи људи живе од туризма, али и да се развијају не само велике фабрике већ и мали локални бизниси који ће омогућавати људима да добро живе од свог рада", навео је министар Весић.

Честитајући Шапчанима на новој саобраћајној вези, министар Весић је истакао да је овом инвестицијом Шабац добио, поред недавно отвореног друмског, и водни ауто-пут који ће омогућити да преко реке Саве буде повезан и са другим деловима Србије, као и да је то још један корак ка томе да Шабац постане добро место за живот свих грађана.

 

 

Извор: Танјуг