Вести

Весић: Савез за Србију грађанима нуди политику вешала

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић оценио је да странке које чине "Савез за Србију" грађанима нуде "политику вешала", насиља и мржње, те да не би било места за неистомишљенике, и додаје да би се могла направити књига од хиљаду страна када би се сабрале све неистине које су они изговорили.

"Све што смо могли да чујемо је било ширење мржње или да видимо инциденте попут овог са вешалима. (Драган) Ђилас је показао како би изгледала Србија када би он био на власти. У тој Србији не би било места за неистомишљенике. Исти тај Ђилас прети посланицима опозиције који не желе да напусте парламент, као што прети уредницима медија и прича како ће да дође његово време и да треба да размисле шта да раде", рекао је Весић.

Весић је навео да су вешала наставак Ђиласове политике, будући да је раније Жељко Веселиновић из СзС претио премијерки силовањем, да је Срђан Ного претио председнику Србије Александру Вучићу вешањем, да је Сергеј Трифуновић брутално вређао председницу парламента Мају Гојковић, новинарке...

"То је њихова политика, та вешала показују шта они нуде Србији. Вешала су све што они имају грађанима да понуде и то је више него јасно, тако да грађани кроз та вешала могу да виде какви су то политичари", рекао је Весић.

Весић је коментарисао писање појединих медија да се америчка амбасада умешала у политичке процесе, рекавши да стране дипломате у Србији треба да се држе дипломатског начина понашања и да се не мешају у унутрашње ствари, као што се Србија не меша у њихове.

"Надам се да су у тим разговорима скренули пажњу да оно што они раде неме везе са цивилизацијским вредностима и са демократијом", прокоментарисао је Весић наводе да су се представници амбасаде састали са председником ПСГ-а и неким другим личностима.

Функционер СНС оцењује да тај део опозиције сматра да треба све угасити што није у складу са њиховим мишљењем.

"Вероватно ће сад тражити да се уништи београдски универзитет пошто су неколико дана најављивали како ће студенти београдског универзитета да се прикључе протестима, па су чак и организовали одлазак. Скупило се са пет факултета њих 46 људи и питање је и да ли су сви били студенти", рекао је Весић.

Тако, каже Весић, Ђилас замишља политику у Србији.

"Они показују нервозу, јер мисле да на улици могу да узму власт, јер очигледно на изборима немају шта да траже, то показују резултати претходних избора где су потучени до ногу", истакао је Весић.

Весић је приметио да СзС сада напада и председника Републике, јер обилази Србију.

"Сад би они да му забране да обилази Србију, а (Александар) Вучић разговара са људима о томе да је 181 фабрика отворена од кад је он на власти, у тим фабрикама ради 40.000 људи. Само у изградњу фабрика је уложено 1,2 милијарду евра, укупно 12,5 милијарди евра је ушло у Србију. О томе говори са грађанима, отвара нове фабрике, говори како привлачи инвестиције, како покушава да отвори нова радна места, да имамо више инвестиција него све земље бивше Југославије заједно, да је незапосленост преполовљена...", рекао је Весић.

Они би, каже Весић, да вешају председника Републике, да вешају неистомишљенике, али и да руше споменике...

"Свако ко живи у Београду зна на шта личи трг испред железничке станице. Је л' то трг који је примерен Београду? Мислим да није. Ми ћемо то уредити, то ће бити један од најлепших тргова, ту ће бити споменик оснивачу државе, а у згради железничке станице биће музеј. То тако треба да буде, ми се поносимо тиме, а они би да пале", рекао је Весић.

Весић је рекао да није нормално и то што су Вук Јеремић и Драган Ђилас говорили у Бриселу против своје земље, подсетивши да је председник Народне странке писао на твитеру како Ангела Меркел неће да разговара са Вучићем, или да Вучић неће да добије орден од Владимира Путина...

"Када само узмете њихове лажи које су изнели, које је демантовао живот, то би била књига од хиљаду страна. Никада грађани нису гласали за екстремисте, грађани увек гласају рационално и зато побеђује Вучић", рекао је Весић.

Весић, који је и заменик градоначелника Београда је рекао да Београд треба да плати 100.000 динара одштете девојчици, јер је на суду утврђено да ју је радник обезбеђења града Београда ударио и разбио нос, на протесту испред Скупштине града 2013. године.

"Добили смо пресуду по којој Београд има обавезу да плати 100.000 динара, јер је Ђиласово обезбеђење претукло девојчицу 2013. године, тако да то насиље које промовишу, они су промовисали још док су били на власти", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ ТВ Пинк