Вести

Весић: СНС су државни интереси испред страначких

Не видимо ниједан разлог да се не иде на изборе, али по закону изборе расписује председник Републике на образложени предлог председника владе, изјавио је вечерас члан Председништва СНС Горан Весић и додао да ће председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић оценити да ли постоје државни разлози да се распишу ванредни парламентарни избори.

СНС је странка која је државотворна и која је увек стављала државне интересе испред страначких, рекао је Весић.

"Ако питате нас из руководства СНС-а, наш одговор је да ми стојимо одлично према истраживањима. Наша странка има заиста максималну подршку, историјску кад је у питању подршка грађана и то нису само резултати истраживања јавног мњења, то су показали и резултати избора", рекао је Весић.

Подсетио је да су у децембру прошле године одржани избори у Лучанима, Кладову, Дољевцу и Кули и да је СНС на њима однела убедљиву победу.

Весић је истакао да су избори најбољи начин да се провери да ли власт има легитимитет и додао да се власт добија и мења на изборима, а не на улици.

Весић је истакао да изборни услови нису мењани од 2012. године.

"Они су онакви какве нам их је оставио бивши председник (Борис Тадић)", додао је Весић.

 

У јавном животу нема места за говор мржње

Члан Председништва СНС Горан Весић осудио је увреде које је глумац Сергеј Трифуновић упутио новинарки "Српског телеграфа" Ивани Жигић, истакавши да у јавном животу нема места за говор мржње, те да нарочито жене не би требало да буду мета.

"Сада имамо насиље једног од челника Савеза за Србију против новинарке Иване Жигић, а пре тога су неке друге жене биле мета. Мислим да сви треба да се сложимо, без обзира из које смо политичке странке, да заиста оваквом говору мржње нема места у јавном животу и да посебно жене не треба да буду мета", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС