Вести

Весић: Спољашњи базени на Бањици реновирани за двадесет дана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је реновиране базене на Бањици у оквиру СЦ „Вождовац” и том приликом истакао да је ово пример како базени могу да се среде и како посао може да се заврши за само двадесет дана уколико се ради у три смене.

"Било је потребно три недеље да базени, који три године нису радили, поново буду у функцији. Од данас у Београду имамо два нова базена које ће грађани моћи да користе, нова јер се суштински користе поново, а иначе направљена још 1973. године. Базени ће радити од сутра, а за све који желе да дођу наредна два дана биће слободан улаз", рекао је Весић.

Весић је подсетио да је годинама трајао судски спор између Ватерполо клуба „Партизан” и Градске општине Вождовац, који је на крају добила Општина.

"Успели смо да пронађемо решење којим су сви задовољни, тако да ће базене користити сви грађани Београда, али Бањица остаје дом ватерполиста „Партизана”. Наиме, они ће овде имати апсолутно све услове, све термине који су им потребни, које неће плаћати како би могли да наставе да раде оно што су до сада, да праве најбоље ватерполисте који ће проносити славу Србије", нагласио је Весић.

Весић је додао да ће следеће године бити реконструисани унутрашњи базени, те да ће ово постати уређен и диван простор какав и треба да буде на располагању Београђанима, као и ватерполистима „Партизана”. Заједно са Министарством омладине и спорта Град ће помоћи да Ватерполо клуб „Партизан” овде добије и додатне садржаје као што је балон, али и све друго што је потребно."Планирамо да следеће године започнемо изградњу пет отворених базена и то ће бити први пут после више од педесет година да Београд добије нове базене. Један ће бити у Борчи, други поред Хале „Александар Нилколић”, затим у Јужном булевару на Врачару, Земуну и Лазаревцу. Тада ћемо моћи да разговарамо са Министарством просвете, науке и технолошког развоја да се пливање уведе као обавезан предмет у основној школи јер има пуно деце која су непливачи, због чега се дешавају трагични догађаји" , истакао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг