Вести

Весић: Србија за 10 година изградила највише ауто-путева

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић изјавио је да је Србија у последњих 10 година изградила највише километара ауто-путева у својој историји.

Министар Весић је демантовао писања појединих медија да је Србија у периоду од 2001. године до 2012. године изградила чак 476 километара ауто-путева пуног профила.

"Да ли се било која грађанка и грађанин Србије сећа који је то нови ауто-пут отворен за време власти Зорана Живковића, Бориса Тадића и Драгана Ђиласа? Ниједан нови ауто-пут нису завршили, али зато нас Драган Шолак безочно убеђује да су његови политички пулени изградили нешто што не постоји. Да није жалосно било би смешно", написао је министар Весић.

Министар Весић је истакао да је у периоду од 2000. године до 2012. године изграђено тачно 42,6 километара ауто-путева пуног профила.

"Тачније, дограђено на Титовим ауто-путевима пошто ниједан нови ауто-пут нису саградили. Истина је да је у периоду од 2013. године до данас изграђено чак 385 километара ауто-путева пуног профила", навео је министар Весић.

"Пошто се путеви граде и рехабилитују од асфалта, а не од лажи и магле, како то Шолак мисли, да погледамо званичне податке колико се асфалта производило и увозило у овом веку. У Србији је за изградњу и рехабилитацију путне инфраструктуре 2013. године произведено 2.122.990 тона асфалта. У 2023. години у Србији биће произведено и уграђено 6.500.000 тона асфалта, што је раст од 306 одсто", напоменуо је министар Весић.

Зато би, како је рекао, било лепо да "Шолакови медији" пронађу и покажу један центиметар ауто-путева више од оних 42,6 километара, колико су "њихови политички фаворити доградили од 2000. године до 2012. године".

"Само један центиметар. И да Тадићу, Живковићу и Ђиласу не додају ауто-путеве које је Тито градио у Југославији у прошлом веку. Смешно је како заборављени и неуспешни представници бивших власти покушавају да убеде грађане у немогуће, а то је да је за време власти Демократске странке изграђено и отворено више ауто-путева него за време власти Александра Вучића. Ово је још један доказ колико опозиција потцењује грађане и зашто морамо да их победимо на изборима убедљивије неко икада до сада", написао је министар Весић.

Поручио је да ће Србија наставити да гради ауто-путеве и привлачи нове инвестиције и враћа живот у регионе који због изградње ауто-путева поново имају шансу да се економски развијају.

"То је наша политика, јер Србија не сме да стане", закључио је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг