Вести

Весић: Свако место треба да буде добро за живот људи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији пута Руски Крстур  - Крушчић у општини Кула, који ће бити проширен и најавио нове инвестиције у путну инфраструктуру.

"Овај пут је ширине око три метра, а биће проширен на шест метара", рекао је министар Весић.

Додао је да ће пут, који је био у веома лошем стању, бити урађен до центра села, а да ће радови бити завршени у фебруару следеће године.

Министар Весић подсетио је да се тренутно реконструише и пут од Оџака до Лалића и најавио да ће следеће године бити реконструисан пут од Руског Крстура до Лалића тако да ће мештани имати веома добру везу до Оџака.

Навео је и да је завршен тендер из средстава Европске инвестиционе банке вредности 20 милиона евра, за комплетну реконструкцију постојећег пута од Сомбора до Куле.

"Чекамо да се заврши жалбени поступак што ће вероватно бити у фебруару, најкасније марту и почињемо да реконструишемо постојећи пут од Сомбора до Врбаса док у децембру ове године почиње да се гради "Осмех Војводине", саобраћајница која ће почињати од Бачког брега и пролазити кроз Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови Бечеј, Стари Бечеј, Кикинду до Српске Црње", рекао је министар Весић.

Истакао је да ће овај крај Србије бити веома добро саобраћајно повезан и навео да ће се радити реконструкција пруга Сомбор - Врбас и Сомбор - Суботица што ће, како се очекује, почети током следеће године.

"Ако томе додамо и брзу пругу Нови Сад - Суботица онда вам је јасно колико ће се овде новца уложити и колико ће то променити живот људи на боље јер ће допринети развоју локалних бизниса и доласку нових инвеститора", рекао је министар Весић.

Додао је да сваки инвеститор тражи пут или пругу како би могао да превезе своју робу, а да нове инвестиције значе нова радна места и самим тим виши животни стандард.

Све то је, како је истакао, слика боље Србије која је развијена и води рачуна о сваком свом крају да се равномерно развија.

"Да се не развијају само Београд, Нови Сад, Ниш или Крагујевац већ да се развија свако место јер свако место треба да буде добро за живот људи", рекао је министар Весић.

Током посете Кули министар Весић обишао је и Основну школу "Петефи бригада" где је присуствовао фестивалу науке "У сусрет науци" и том приликом поручио да је развој науке веома важан за једно друштво.

"Зато је важно да младе заинтересујемо за науку и да их усмеримо ка образовању, а овакви фестивали су пример да млади људи разумеју колико наука може да буде практична и колико је важна у свакодневном животу", рекао је министар Весић.

 

Потписан уговор за изградњу брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци

Министар Весић потписао је уговор за изградњу брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци.

"Ова саобраћајница, дужине 15,3 километра, наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и биће завршена до краја наредне године. Тако ћемо брзим саобраћајницама повезати два гранична прелаза између Србије и Босне и Херцеговине - Шепак и Павловића мост", навео је министар Весић и додао да ће Босна и Херцеговина и Република Српска бити још боље саобраћајно повезане са Србијом.

Министар Весић уговор је потписао на хауби аутомобила током обиласка радова у селу Руски Крстур јер, како је истакао, "Србија не сме да стане и не може да чека".

Министра Весић навео је да азербејџанска компанија "Азвирт" заједно са српским партнерима има задатак да сада, када је уговор потписан, одмах почне радове.

"Зато, Србија не сме да стане", додао је министар Весић.

 

 

Извор: Танјуг