Вести

Весић: Свако место у Србији нам је важно

У Топлички округ држава ове године улаже више од 680 милиона динара за разне врсте инфраструктурних радова, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић током посете општини Житорађа, где се у селима Пејковац и Јасеница изводе радови на путној инфраструктури.

У тим насељима ради се око четири километра пута, а вредност радова је 92 милиона динара.

"Урбанизујемо ова два насељена места и уређујемо путеве тако да буду усклађена потребама мештана. Осим што пресвлачимо улице, радимо и обостране тротоаре што је такође значајно. На тај начин показујемо да нам је важно свако место у Србији", рекао је Весић.

Весић је истакао да министарство ове године, у цео Топлички округ, улаже више од 680 милиона динара за разне врсте инфраструктурних радова, као и да је планирано да се следеће године уложи отприлике још толико средстава.

Министар је поручио да ће се са улагањем наставити и наредних година јер Србија сада има новца да, поред ауто-путева и брзих саобраћајница, сређује и локалне путеве.

"Радићемо следеће године пут према Мерошини који је људима који овде живе најближи излаз на ауто-пут и трудити се да, заједно са општином, решавамо проблем по проблем. Рецимо, општина један објекат у Пејковцу прилагођава да ту буде вртић, ми радимо путеве, у Јасеници смо се договорили да урадимо нише за паркирање аутобуса и зоне школе и тако решавамо један по један проблем", рекао је Весић.

Политика владе је да се у сваком насељеном месту разговара са људима и да се решавају проблеми.

"Наравно да свако место има много више проблема, али уколико будемо на овај начин радили и причали са људима, успећемо да у једном тренутку решимо већину проблема и то је једино што је важно у политици - да данас буде боље него што је било јуче, а да сутра буде боље него што је данас", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг