Вести

Весић: СзС нема политику, једино што имају је насиље

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је политика Савеза за Србију политика насиља, насиља над женама, политичким противницима и новинарима.

Весић се осврнуо на протесте који су одржани у недељу на Теразијама, када су припадници СзС зауставили саобраћај, пешаке и ником нису дозволили да прође.

"У недељу је господин Бастаћ који је, нажалост, председник једне градске општине, општине Стари град, који се понаша као хулиган, заједно са Јеремићевом странком, са Николом Јовановићем, блокирао Коларчеву улицу, односно Теразије. Они су поставили џакове индустријске соли", подсетио је Весић и додао да је то со коју Скупштина града бесплатно даје градским општинама, како би ту со поделили грађанима.

"Пошто то дајемо градским општинама, они уместо да су поделили ту со грађанима, који су то могли да баце испред својих улаза када је био лед, они су ту со украли од грађана", казао је Весић.

Како додаје, поменуту су со сачували за свој перформанс у којем су со коју су добили бесплатно од Града употребили за барикаде.

"Зауставили су саобраћај, зауставили су пешаке, ником нису дозволили да прође, а то су све урадили без икакве најаве, урадили су без пријаве полицији и због тога су добили кривичне пријаве, јер тако не може да се понаша нико у граду. Нико не сме бахато да се понаша, да зауставља саобраћај кад му падне на памет. То је још један доказ како изгледа њихова политика, навео је Весић.

Заменик градоначелника рекао је да је Бастаћ протестовао против уређења Трга републике и да нигде на свету нема тога да се неко буни против радова.

"Они се противе томе да главни трг у Београду буде сређен. То је екипа људи које предводи извесни Ракић који је члан Демократске странке, који је са Правног факултета и најбољи друг Балше Божовића, оног који протестује јер џипом неће моћи да се дође испред његовог кафића", рекао је Весић.

Према његовим речима, Савез за Србију нема политику и једино што имају је насиље.

"Имају насиље над женама, насиље над политичким противницима, насиље над новинарима. Насиље над сваким ко не мисли као они. Ако новинари не извештавају како они желе, онда они упадну моторном тестером у РТС. За њих је добро новинарство када се извештава како они желе. Или најаве да ће да нападну телевизију Пинк, оценио је Весић и додао да приватни медији имају право на политички став.

Весић каже и да СзС не интересује што би протестом испред ТВ Пинк био блокиран део града са највише болница.

"Њихова политика је што горе то боље. Они мисле да ако буде горе у Србији, да ће њима бити боље. Зато они прете страним инвеститорима. Зато покушавају да зауставе радове. То је једна политика која је потпуно сулуда", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк