Вести

Весић: Тренутак истине се ближи, опозиција неће изаћи на изборе

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да су београдски избори расписани и биће одржани у законским роковима, а да опозиција која најављује бојкот, заправо уопште не жели на изборе, свесна да на сваким седећим изборима остварује све лошији и слабији резултат.

Весић је подсетио да је последњи рок за одржавање београдских избора управо 2. јун, те да се Српска напредна странка и поред најава да би они могли да буду крајем априла, на предлог председника Србије Александра Вучића и то како би изашла у сусрет делу опозиције, одлучила да изборе распише за датум који је крајњи рок.

"Сада опозицији не одговара ни јун, траже септембар. Ако би неко померио изборе за септембар, вероватно би тражили децембар, па следећу годину. То је политика те групације политичких странака, јер они заправо не желе на изборе. Никад. Ни у јуну, ни у септембру, ни у децембру, јер им не одговарају, зато што на сваким следећим изборима, прођу све слабије", рекао је Весић.

Весић је рекао да би се на изборима, када би опозиција на њима учествовала, показало да су све приче о наводној крађи биле лажне.

"Пошто се тренутак истине ближи, они неће изаћи на изборе, не зато што мисле да је то добро за грађане, него зато што мисле да је то добро за њих. А, када би на њих изашли, видело би се да не представљају већину и не знам како би даље опстајали на политичкој сцени", рекао је Весић.

Невероватно му је, додаје Весић, да неко константно ствара тензију у друштву, само како би дошао на власт силом.

Весић је навео да је добро што је тај део опозиције макар прихватио да разговара у скупштини и одустао од покушаја да силом дође на власт.

"Добро је да су схватили да своју срећу не могу да траже у Европском парламената, да не треба да блате своју земљу по туђим парламентима и добро је да су се вратили у скупштину. Лоше је што мисле да могу да разговарају језиком ултиматума и да прете другима", рекао је Весић.

Позвао је све странке да на изборе изађу, јер се само на изборима добија подршка за политичке програме.

"Када имате политички програм, онда се не плашите избора. Опозиција нема програм, они су само против свега, против "ЕXPO 2027", пруга, обилазнице око Ниша", рекао је Весић.

Подсетио је да су представници дела опозиције, окупљене око Србије против насиља, у Европском парламенту тражили да се Вучићу забрани да се кандидује, али и да ЕУ укине све грантове за Србију.

"То значи да нема чак 610 милиона евра гранта, бесповратне помоћи за пругу Београд - Ниш. То је сулуда политика опозиције - да се све заустави не би ли они у хаосу дошли на власт", рекао је Весић и додао да би требало да постоји јединство барем када су у питању Косово и Метохија, изградња путева и пруга.

 

 

 

Извор: Танјуг