Вести

Весић: У 12 општина у Београду од септембра бесплатне школе спорта

Град Београд ће заједно са Министарством омладине и спорта од септембра за децу од првог до четвртог разреда основних школа у 12 београдских општина увести бесплатне школе спорта.

То су најавили министар омладине и спорта Вања Удовичић и заменик градоначелника Београда Горан Весић, који су обишли Основну школу "Свети Сава" на Врачару.

Бесплатне школе спорта биће организоване у 125 школа, а ученициће моћи да изаберу између осам спортова, кошарке, фудбала, одбојке, рукомета, ритмичке гимнастике, плеса, џуда и атлетике.

"Овим пројектом ће бити обухваћено око 60.000 деце и на тај начин ћемо омогућити да родитељи не морају да им плаћају школе спорта", рекао је Весић.

Весић је навео да ће се пројекат од септембра спроводити у 12 београдских општина и изразио очекивање да ће од нове године бити проширен и на осталих пет општина.

Захвалио је министру Удовичићу који је подржао овај пројекат, наводећи да је Министарство омладине и спорта обезбедило новац.

"Ово показује како заједно можемо да учинимо нешто за децу Београда", додао је Весић.

Позвао је родитеље да контактирају школе и додао да ће се упис у бесплатне школе спорта вршити преко општина.

"Наш циљ је да следеће године овим пројектом обухватимо свих 17 општина, да у неком тренутку покријемо сву децу од првог до осмог разреда и обезбедимо неке додатне активности као што је пливање", рекао је Весић.

Нагласио је да на овај начин садашња власт показује колико брине о деци.

После бесплатних таблета и дигиталних уџбеника, сада улазимо и у пројекат бесплатних школа спортова и сигуран сам да ће родитељи ово искористити и пријавити своју децу, рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва