Вести

Весић: У Београду је вакцинисано скоро 40 одсто грађана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се у наредном периоду очекују две важне одлуке, да се отворе ресторани јер је, како је истакао, у Београду вакцинисано скоро 40 одсто грађана, и да Влада усвоји протоколе о организовању догађаја.

Весић је навео да је важно да се изађе са планом отварања и указао да је то велика шанса за Београд, јер ће бити могуће одржавање конгреса и организовање других догађаја.

Весић је рекао да се Београд припрема за дан после и да чини све, заједно са Привредном комором и Туристичком организацијом, да што више туриста дође у главни град.

Весић је нагласио да се ради на вакцинацији запослених у хотелима и навео да је прошле недеље било вакцинисано 25 одсто запослених, што значи да ће брзо већина бити вакцинисана.

Весић је указао да је то вазно за туристе када одлучују куда ће путовати и нагласио да ће хотели, ако су сигурни, бити пунији.

Весић је захвалио Влади Србије што је донета одлука о изједначавању цене пи-си-ар теста на корона вируса за стране и грађане Србије, истичући да је то Град Београд предложио због доласка туриста.

На питање може ли Град да предложи да за грађане Србије пи-си-ар тест буде јефтинији, Весић је одговорио да је за једну породицу јефтиније да се вакцинише.

Говорећи о ношењу маски у баштама угоститељских објеката, Весић је рекао да није реално очекивати да људи који имају пиће испред себе носе маску.

Према Весићевом мишљењу, ношење маски се односи на то када се долази у башту, а за столом је то ствар личне одговорности.

 

 

Извор:Танјуг/ТВ Прва