Вести

Весић уручио лаптопове ученицима Математичке гимназије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић уручио је у Старом двору лаптопове ученицима Математичке гимназије Јовану Бенгину и Матеји Вукелићу, који су на Балканијади из информатике освојили златну, односно сребрну медаљу. Догађају је присуствовала заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић. 

Весић је подсетио да су Матеја и Јован ученици трећег и четвртог разреда Математичке гимназије који су освојили много одличја на различитим такмичењима.

"Веома сам срећан што су они стипендисти Фондације за младе таленте Града Београда, коју смо основали пре неколико година и у оквиру које помажемо деци Београда да остваре свој таленат. Они су се тада пријавили, добили рачунаре који су им били потребни и видело се да је улагање у ту децу довело дотле да они могу да представљају нашу земљу и освајају медаље у свету. Зато данас из Скупштине града шаљемо поруку да Град Београд стоји иза својих младих људи, да је ту Фондација да им помогне, да се трудимо да их подржимо и кроз научно-технолошке паркове и друге видове помоћи. То свакако може бити и боље и више, али ово је први пут после много година да имамо начин како да институционално помогнемо младим људима, јер су они будућност наше земље", рекао је Весић. 

Весић је рекао да су млади математичари данас на поклон добили нове рачунаре, уз поруку да знање не може да се купи.

"За знање нема пречица. Ако нисте образовани, не можете да радите ниједан озбиљан посао у животу. Не можете ни да водите град, државу, министарство, фирму, а знање вам то омогућава. Ови момци су прави пример да је прошло оно време када је у Србији било доста младих људи који су мислили да постоје пречице у образовању и да дипломе могу да се набаве на неки други начин. Све је више младих људи попут Матеје и Јована који су се определи да својим знањем ураде нешто за себе, своје породице, град и земљу", навео је Весић.

Весић је подсетио на све шта град и држава раде како би се побољшали услови живота младих и закључио да Београд постаје оно што сви желимо да буде – град за своје људе и град окренут будућности.

 

 

Извор: Танјуг