Вести

Весић: Ускоро одлука да ли ће се спустити цена за Сава центaр

После недавне неуспешне продаје Сава центра, заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће током ове недеље бити донета одлука да ли да се искористи законска могућност и цена за продају Сава центра спусти за још 20 одсто.

То је, наводи Весић, последњи пут да постоји могућност за евентуално спуштање цене.

Одлуку о томе доноси градска комисија у којој је један од чланова и Весић.

"Ми смо ограничени законом. Закон каже да у односу на првобитно процењену вредност имамо право, уколико се нико не јави на тендер два пута, да спустимо цену за по 20 одсто. Ми смо једном то урадили, није се јавио нико", рекао је Весић.

После такве евентуалне одлуке, објашњава, ако се опет нико не јави, не постоји могућност за даље спуштање цене, већ се враћа на прву почетну цену и чекаће се нека боља времена.

Весић, ипак, очекује да ће се наћи решење за Сава центар, уколико буде донета одлука да се цена спусти још за 20 одсто.

Весић је рекао да је Град Београд за 10 година у Сава центар уложио 30 милиона евра, а да тај конгресни центар није у бољем стању, јер би за реконструкцију било потребно најмање 50 милиона евра.

"Нема ниједног разлога да бацамо 30 милиона евра, што је иначе вредност 15 вртића колико смо могли да изградимо за тај новац, у објекат који не може да тај новац врати. Зато смо одлучили да распишемо продају Сава центра уз два услова", наводи Весић.

Ти услови се односе, рекао је Весић, на немогућност промене намене Сава центра и на улагање од најмање 50 милиона евра.

Сава центар је недавно на тендеру био понуђен за 21,9 милиона евра.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва