Вести

Весић: Увек треба давати шансу младим људима

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је у Влади Републике Србије уговор о студентској пракси са 28 студента Београдског универзитета који су се одлучили за стручну праксу у свим секторима министарства као и јавним предузећима из ове области.

Министар Весић се захвалио студентима на томе што су изабрали да имају праксу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, и том приликом истакао да је увек потребно давати шансу младим људима.

"Када сам постао министар ја сам отишао на Београдски универзитет и договорио сам се да направимо студентску праксу која ће трајати три месеца у три циклуса годишње", рекао је Министар Весић.

Министар Весић је истакао да ће током праксе студенти добијати накнаду од 14.000 динара месечно, као и да ће сваки од њих имати ментора. Сигуран сам да ће већ у следећем циклусу бити више интересовања за ову праксу, поручио је Министар Весић студентима.

Министар Весић је рекао да ништа не може да замени рад, у министарству ће студенти моћи да виде све добре и лоше стране онога што су научили. "У државној управи ћете стећи искуство у функционисању процедура, па чак и ако не будете касније у државној управи, имаћете контакта са њом", рекао је министар Весић.

Како је рекао министар Весић, нама је важно да имамо младе људе на пракси, зато што желимо да онима који се покажу као добри понудимо посао, како у Министарству, тако у предузећима из ове области.

"Разговарао сам са премијерком Аном Брнабић о забрани запошљавања која је на снази како бисмо из ње изузели студенте који завршавају факултете како би одмах након студија почели да раде", поручио је студентима минитар Весић.

Министар Весић је истакао прошло време када се могло читаве радне каријере радити само један посао.

Данас се тражи мултидисциплинарност, поручио је министар Весић. "Ми ћемо бити спремни да нађемо начин како да наставите да радите са нама, јер нама пре свега требају млади људи. Ово министарство има велике пројекте", рекао је министар Весић.

Министар Весић је посебно истакао пројекте изградње железница. "Ми радимо брзе пруге којима ће се возови кретати 200 километара на сат, то нема пуно земаља у Европи. Наш пројекат израдње пруге до Ниша је тренутно највећи пројекат изградње пруге у Европи. Радимо ауто-путеве, канализацију и још много великих пројеката, а свако од вас ће моћи у нечему од тога себе да пронађе", поручио је министар Весић.

 

 

Извор: Танјуг