Вести

Весић: Вакцинација је једини прави пут

Сви ревакцинисани грађани од следеће недеље моћи ће да купују карте за позоришта и фестивале са попустом од 30 одсто. Током лета биће организована два концерта на Ташмајдану, а биће позвани само они који су примили обе дозе вакцине.

"Од следеће недеље ће бити попуста за позоришта и фестивале, што је начин да се стимулише ревакцинација и да покажемо да друштво води рачуна о онима који су одговорни. Предложићемо и да се отворе спортски догађаји за вакцинисане и оне са негативним тестом. Пратимо Британију и Израел", рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Биће довољно ако неко има на папиру или у телефону бар код. Слажем се да је потребна ефикаснија кампања око вакцинације. Ово је позитивна дискриминација која стимулише људе који су одговорни. Суштина вакцинације је да се што пре вратимо нормалном животу", рекао је Весић.

"Вакцинацијом у Београду се озбиљно бавимо, из Владе су нам рекли да би потрошили цео авион вакцина кад би нам дали. Кампања је јако важна, да људима објасним зашто је она важна. Већина људи није обавештена или нема времена, на нама је да дођемо до њих", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Курир