Вести

Весић: Важно да се гради и да се земља развија

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић  гостовао је у "Добро јутро Србијо" на Хепи телевизији и говорио о инвестицијама и новим пројектима на којима се увелико ради, акцентујући радове на железничкој станици Прокоп, о чему је недавно говорио и председник Александар Вучић.

"И сами можете видети да се на Прокопу убрзано ради. Пре емисије смо говорили и о Бранку Пешићу који је за живота много тога урадио, а једна од њих је да је кренуо рад на железничкој станици Прокоп. Његова идеја је била и метро. На моју иницијативу је подигнут споменик Бранку Пешићу. Тај споменик је завршен. Он свакако заслужује да има споменик у Београду, и Земуну одакле је, недалеко одавде, на тај начин да му се захвалимо. Када говоримо о Прокопу, те је само део реконструкције београдско-железничког чвора који је кренуо за време Пешића, карактеристика овог времена је да се завршавају многи пројекти који су почети седамесетих година", рекао је Весић.

"Прошло је пола века, оно што није завршено је измештање аутобуске станице, измештање железничког саобраћаја из центра града, изградња нове железничке станице, обилазница око Београда. Из много разлога пројекти нису завршени, било је тешких времена, земља је упала у кризу, распала се било је санкција. Железница Прокоп налази се на новој брзој прузи која иде од Београда до Новог Сада, 2024. године ће повезивати Нови Сад и Суботицу, а 2025. године Београд и Будимпешту. Свако од нас ће моћи да уђе у брзи воз и да за три сата и четрдесет пет минута буде у центру Будимпеште. Од железничке станице Прокоп ће се ићи и у правцу Ниша. За нешто више од пет сати ће се путовати од Ниша до Будимпеште брзим возом. Пројектујемо и брзу пругу према Прешеву, о томе већ разговарамо са Европској унијом, имамо укупно два кредита. Наш народ тешко прихвата промене, познајете историју, важно је да се гради, да се земља развија. Граде се путеви, саобраћајно се повезујемо. Инвеститори долазе тамо где има путева, пруга. Ноћас сам се вратио из Италије, имао сам два дана састанке у влади, примио ме је потпредседник владе Матео Салвини који је лидер лиге за Север. Одавно нисмо имали владу у Италији која више подржава Србију", рекао је Весић.

 

Народни покрет одговор на изазове са којима се суочава Србија

Народни покрет за Србију је одговор на изазове са којима се суочава наша земља, изјавио је Весић.

"Изазови са којима се суочавамо нису чисто полтички и да ми сада решавамо проблем, односно отворено питање које постоји барем 150 година, а то је питање КиМ, и да је време да се то питање реши", изјавио је Весић.

"То није чисто политичко, већ национално питање и зато председник Србије Александар Вучић жели да окупи што већи број странака, удружења, угледних појединаца који би могли да дају свој допринос да се сачува Србија и наши национални интереси", рекао је Весић.

Весић је додао да то не значи да ће они који буду били у покрету исто мислити по свим другим питањима и да ће странке које буду биле у покрету бити угашене.

"СНС ће бити авангарда тог покрета и чинити његову снагу, али наравно да су нам потреби сви људи који желе да се сачува држава и то је нешто што је суштина овог покрета и на чему ће се сигурно радити", истакао је Весић.

Навео је да се Вучић увек у својој политичкој каријери трудио да добије што ширу подршку за своје политичке циљеве.

"Ми смо СПС узимали у владу и када нам математички та странка није била потребна јер смо желели да имамо што више странака које су окупљене око државотворних циљева. Тако је и са овим покретом", изјавио је Весић.

"Нама је важно да се окупи што више политичких странака, појединаца и удружења грађана и да заједнички покажемо да нам је Србија изнад свега јер, нажалост, постоје политичке странке и појединци који покушавају да политички профитирају на теми КиМ" закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи