Вести

Весић: Већина угоститеља поштује мере

Заменик градоначелника Београда Горан Весић подсетио је да је на предлог Града Београда и Привредне коморе Србије донета одлука да угоститељски и малопродајни објекти, као и објекти услужних делатности продуже радно време до 20 часова у наредних пет дана, чиме се настоји да се одржи мера између економије и заштите јавног здравља.

Весић је направио паралелу са Лондоном и Загребом где не раде ни ресторани нити кафићи и где је тај део привреде потпуно стао, док се код нас настоји да се економија одржи и сачувају радна места.

Музике после 17 часова неће бити јер је процена да када је музика гласна, људи више прилазе једни другима, додао је Весић.

Одлука је донета на пет дана и морам да кажем да је медицински део Кризног штаба имао резерву, јер је сматрао да још нисмо у ситуацији да попуштамо с мерама. Ипак, мора да се води рачуна и о радним местима, посебно имајући на уму да је у сектору угоститељства запослено четрдесет хиљада људи.

Уколико се сви буду придржавали мера, одлука ће се наставити, али ако буде злоупотреба или број новозаражених буде велик, сасвим сигурно неће, навео је Весић.

Весић је подсетио да је до сада за помоћ привреди и становништву издвојено шест милијарди динара.

Весић је прецизирао да је од 10. августа било више од осамнаест хиљада инспекцијских контрола, приликом којих је изречено нешто више од хиљаду казни.

То говори да већина угоститеља поштује мере. Они који буду бахати, треба да знају да ћемо објекте затварати на 72 сата, нагласио је Весић, напомињући да је јуче почела строжија контрола поштовања епидемиолошких мера.

 

 

Извор: Танјуг/К1