Вести

Весић: За Ђиласа добро новинарство само оно које контролише

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да "данашње иживљавање Драгана Ђиласа над новинарима само потврђује да овај медијски тајкун верује да је добро само оно новинарство које он контролише као и новинари који су његови немештеници".

Весић је изјавио да је вређање новинара Гордане Узелац и Драгана Вучићевића од стране Драгана Ђиласа доказ да тај опозициони лидер разуме демократију и слободу медија тако да постоје једна правила за њега, а друга за грађане као и да постоје подобни и неподобни медији.

"Данашњи догађај подсетио нас је на време када је Ђиласа, док је владао Београдом, председница Владиног савета за борбу против корупције Верица Бараћ оптуживала да управља српским медијима. Како је управљао сазнали смо касније када су објављени подаци о томе како је као државни функционер држао монопол на продају рекламних секунди телевизијама рачунајући Јавни сервис и Студио Б који је тада био предузеће града Београда чији је градоначелник био" подвукао је Весић.

Каже и да је данас Ђилас показао да би његова власт поново, као некада, слала полицију да хапси новинаре "као што су покушали да ухапсе главну уредницу Борбе Оливеру Зекић јер је објавила тачну информацију да је Тадићева и Ђиласова власт на тајној седници донела одлуку да се плати милион долара народних пара због Миладина Ковачевића".

Весић додаје и да је данас Ђилас подсетио на време када је као градоначелник Београда био сувласник дневног листа, када је новинарима одговарао на питања са реченицом “зини да ти кажем” и време када о њему није написан ни један једини критички текст док је владао Београдом и Србијом.

"Данас нас је Ђилас подсетио на ''славне дане његове прошлости'' када је управљао свим медијима у Србији и био најзаштићенији политичар после Тита у политичкој историји наше земље" истакао је Весић.

На срећу Србије Ђилас више никада неће одлучивати о судбини медија, новинара, Београда и Србије, рекао је Весић и нагласио да му је то право одузео народ на изборима на којима сваки пут доживљава фијаско.

 

 

 

Извор: Танјуг