Вести

Весић: За Ђиласа је демократија само тамо где може да победи

Члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, изјавио је да председници делегације Европског парламента за сарадњу са Србијом, Тањи Фајон, смета излазност на изборима у Србији од 50 одсто, али јој не смета излазност од 28 одсто када је она изабрана у Европски парламент и оценио да су то дупли стандарди.

Весић је, реагујући на критике Фајон у вези са изборима у Србији, рекао да у њеној земљи Срби немају никаква права, иако их има више од неких других који у словеначком парламенту имају гарантована права и места.

"Да не причам о томе да су избрисали људе који су живели у Словенији 1991. године, одузели им право на држављанство и личне карте и иако су изгубили све пресуде на међународним судовима, никада их нису вратили", рекао је Весић.

Kако је додао, да је Србија то урадила добили бисмо санкције.

Говорећи о изборима у Шапцу, Весић је рекао да градоначелник тог града Небојша Зеленовић нема никаквих аргумената за своје тврдње и додао да у Шапцу Српска напредна странка није добила један глас више, већ 11.300 гласова више.

"И ово што ради Зеленовић, то вам је Драган Ђилас. Причали су да је у Шапцу оаза демократије, медији отворени и онда су потучени до ногу на изборима, баш као и на Врачару, Старом граду и Параћину. Онда се Ђилас сетио да поништава изборе... За њега је демократија само тамо где може да победи, а ако се случајно деси да изгуби, онда такве изборе треба поништавати", рекао је Весић.

Оценио је да је парадокс и то што је исти бирачки одбор спроводио изборе и за народне посланике и за локалне изборе.

"И једни су као у реду, јер их то не интересује, а избори за локалну скупштину нису у реду. Наравно да ће о томе одлучити Управни суд", рекао је Весић и додао да ће СНС поштовати сваку одлуку тог суда.

Kако је рекао, ако се и деси да се избори негде понове, СНС ће их "поново потући до ногу".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк