Вести

Весић: За сада није у плану пооштравање мера у Београду

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, изјавио је да за сада није у плану пооштравање мера у главном граду, наводећи да је довољно да се поштују већ прописане мере.

"То значи да у јавном превозу и у затвореним просторима обавезно носимо маску. Маску носимо да бисмо штитили себе, али и друге, у супротном десиће нам се оно што се већ дешава у Европи. Видели сте колико заражених има у Немачкој, видите шта се дешава у земљама у окружењу", рекао је Весић.

На питање да ли су грађани преко вајбера почели да пријављују кршење мера које су приметили, Весић је рекао да је то линија Министарства здравља, наводећи да ће они већ данас успоставити контакт са другим службама и преносити те поруке, пре свега полицији, а онда и комуналној милицији.

Подсетио је да се у претходна три дана број заражених повећава и да то значи да је реч о почетку трећег таласа епидемије, те да од свих зависи какав ће тај талас бити и да ли ће се поновити ситуација из јула када су болнице биле пуне пацијената.

Весић је додао да заједничке патроле санитарне и комуналне милиције контролишу угоститељске објекте и велика већина њих поштује радно време до 23 часа. Ако се мере не поштују, следи опомена, а онда и казна, рекао је Весић.

"Нажалост, има сплавова који органузују журке, чак и у време које је прописано и на тим журкама се не поштују мере. Моја молба је да размисле да ли треба да због своје зараде излажу децу зарази и да после та деца заразе своје родитеље", рекао је Весић.

Весић је рекао да у Београду радним даном има 1.641 возило градског превоза на улицама и да је немогуће контролисати свако, те да је због тога важно да свако буде дисциплинован.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва