Вести

Влада је брод који плови у погрешном смеру

Ми желимо да вам укажемо на чињеницу да се у последње две године Србија задужила са додатне 4 милијарде евра, а само у последње две године - додатне 4 милијарде евра. Узимање комерцијалних кредита под веома лошим условима, јасно показује да је Србија готово пред банкротом и да се банкрот и обелодањивање банкрота избегава тиме што ћемо да узмемо најнеповољније могуће кредите. Ми постављамо питање: како и на који начин ћемо да обезбедимо профит или вишак вредности и да враћамо 15% камате од комерцијалних кредита, од чега, од ког то посла, у шта је то држава Србија уложила, па да оплоди тај новац? Нигде, ни на који начин! То једноставно није могуће и то показује да је наша Влада брод који плови у погрешном смеру и само што није налетео на велику санту леда и само што није у потпуности потопљен. Оно што јесте наш проблем, није сам брод, већ је проблем што брод вуче и целу државу и вуче све њене грађане за собом, па тако и сви остали људи који живе у овој земљи и цела држава полако тону, не својом кривицом, већ кривицом оних који се налазе на власти.

Српска напредна странка данас указује јавности на чињеницу да ми имамо политику која је шизофрена, више не знамо шта је политика власти! Ми не знамо да ли је политика Владе јачање извоза, јер је курсом динара извоз потпуно уништен или је политика јачање увоза, да ли је политика територијални интегритет Србије или је политика подела Косова или је политика владе цело Косово неком другом. Шта је политика ове земље? Шта је политика ове државе? Шта је политика ове Владе? Нико више не може да зна шта је политика ове Владе, пошто нема никакве контроле једних над другима, ни коалиционих партнера, нити ико ишта може да им каже! Дакле, за њих је боље да избори буду што пре. Сећате се када ми нисте веровали, у време Николићевог штрајка жеђу и глађу рекао сам вам да ће на крају разлика бити 15+ , а сада вам кажем да сам тад био песимиста, разлика ће после избора ићи на 20+ ! Неће бити бугарски сценарио, биће мађарски сценарио. Ја сам рекао да ће бити или бугарски или мађарски, сада вам кажем да ће бити мађарски. Биће 20 или можда 25+! Они уопште не разумеју шта се збива у народу, ни они, ни њихове слуге, па шта да им радимо!

Желим да вас обавестим да ћемо 23. или 24. јуна одржати до сада највећу и најзначајнију антикорупцијску међународну конференцију у Србији, а председаваће конференцијом Томислав Николић, председник наше странке. Многи експерти из света, људи који раде у оцењивању избора и раде за многе светске организације, учествоваће у том раду и оцењивати програм СНС који ћемо проследити и свим грађанима наше земље, а разуме се и свим међународним органима и институцијама. Видећемо да ли они мисле да тим програмом можемо много тога да добијемо као земља и народ. Ми рачунамо да само променама Закона о јавним набавкама  можемо да уштедимо више од 500 милиона евра, а да не говоримо о свим осталим системским мерама. Изволите, ако имате неко питање?

Новинар: Компанији Милана Бека је одузето право коришћења Луке Београд. Имате ли ви неки коментар?
Александар Вучић: Не, нити се бавимо тиме. Судови нека раде свој посао, сви надлежни државни органи нека раде свој посао, а волео бих када би били ажурни, посебно тужилаштво, у процени цена моста и приступних саобраћајница, али о том – потом, има времена, као и многих других ствари.

Новинар: Кад ће бити ова конференција, извините?
Александар Вучић: Рекао сам 23. или 24. јуна. Мислили смо да организујемо крајем маја, међутим двојица највећих стручњака који ће да дођу, један ће бити у том периоду у Бакуу, други у Вашингтону и једва смо успели да пронађемо тај датум. Дакле, не зависи само од нас, да зависи - ми бисмо правили сад, ми смо спремни. Проследили смо на сваком месту где је то значајно, да се види шта су наше идеје и наравно, желимо да то направимо да то буде јасно свима да можете те људе да питате, дакле да не дођете и кажете: шта ти Томо и Вучићу кажеш за ваш програм, не - дођете, па питате најпознатије светске стручњаке. Наравно, то ће бити у Београду. Знате, увек постоји могућност да вам неко откаже, знате разболи му се дете, разболи му се жена, покварио му се ауто, точак на авиону или не знам шта, али сада вам то кажем да ће ту бити велика имена у овој сфери борбе против корупције, стручњаци који су писали уџбенике, али и људи који су учествовали у имплементацији у оним земљама које су најизраженије у борби против корупције, које са корупцијом имају најмање проблема. Изволите?

Новинар: Шта мислите о одговору Александра Тијанића Томиславу Николићу због помињања у емисији на РТС-у?
Александар Вучић: Свака реч коју је написао Александар Тијанић, јасно показује колико је Томислав Николић био у праву, иначе одговарамо Борису Тадићу, а не Александру Тијанићу. Изволите, ако имате још неко питање? Мора да је Александар Тијанић мислио да ће ко зна шта данас да чује, ја мислим да је свима јасно да су његове речи биле само потврда свега што је изговорио Томислав Николић, али апсолутна потврда и то сам, верујте ми, од десет људи са којима сам разговарао, од њих десет сам исто чуо. Уосталом, погледајте кад није директно, ми против жутих, где онда у „Блиц“-у намештају оне коментаре или на неким другим сајтовима, погледајте само шта људи мисле, све ће вам бити јасно, додуше на сајту РТС-а и не покушавајте ништа, послали су наши људи укупно 12000 порука на сајт РТС-а у последња 4 месеца и ниједно од 12000 није објављено. Демократски и европски, нема шта!

Изволите, ако имате још неко питање... Срећан рад вам желим и све најлепше!