Вести

Влади истекао рок трајања

Српска напредна странка сматра да су млади можда највећа жртва неуспеле политике Владе о чему сведочи чињеница да је по званичним статистикама број незапослених младих до 30 година достигао 43 посто. Директна последица оваког односа власти према младима јесте и чињеница да данас, готово две трећине, односно, нешто више од две трећине младих, дакле 67 посто младих високо образованих људи планира да напусти Србију у догледно време, уколико се ствари у њој не промене.

 

Истовремено, Српска напредна странка поставља питање политичке одговорности за галопирајућу стопу корупције у нашој земљи. Ми постављамо питање ко ће сносити политичку одговорност за чињеницу да је Национална стратегија за борбу против корупције и Акциони план за борбу против корупције остао мртво слово на папиру које у фиокама надлежних владиних бирократа стоји већ више од седам година. За то време сведоци смо највећег пораста корупције у модерној историји Србије, једне вртоглаве спирале у претходних седам година, за колико се ова два стратешка документа о борби против корупције не спроводе, чак и према признању министарке правде. Дакле, одговорност за то је несумњива и велика, а последице су огромне и мерене су милијардама евра изгубљених за грађане Србије.

Српска напредна странка сматра да је лицемерна и неодговорна политика власти довела до централизације највећег могућег броја државних функција и да и Млађан Динкић, чија се странка номинално залаже за децентрализацију, на пример у Београду учествује у највећој могућој централизацији.  Ова централизација огледа се у томе што странка господина Динкића, заједно са господином Ђиласом, на најцентралистичкији могући начин води Градску управу у Београду.

Ви данас у Београду не можете у својим матичним градским општинама да завршите готово ниједан посао, већ се и за најбаналније ствари морате обратити Скупштини града, која је, откако су јој пренете надлежности већине градских општина вишеструко подигла таксе, довела до тога да данас од 420.000 поднетих захтева за легализацију има само неколико хиљада решених.

Дакле, данас у својој градској општини не можете да решите скоро ниједно важно питање, за све што је од значаја за живот грађана морате да се обраћате Скупштини града, а Скупштина града није ефикасна, већ је удаљена и отуђена адреса на којој интереси грађана завршавају у фиокама бирократа.

Ја вам се најлепше захваљујем, уколико имате неко питање, ја сам спреман да одговорим.
Уколико не, хвала вам што сте дошли на нашу конференцију.

Раније конфереције за новинаре погледајте овде