Вести

Власт дуже време знала где је Младић

«Србија има неспорне и недвосмислене међународне обавезе и права, које је сама преузела доношењем закона у Народној скупштини. У такве обавезе спадало је и хапшење генерала Младића. Међутим, у законске и моралне обавезе и права спадају и хапшења и процесуирања оних који су починили најтеже злочине против српског народа, као што су Ејуп Ганић, Насер Орић, Иван Јуришић, Тихомир Пурда, или Јово Дивјак. Док власт данас показује непримерену радост и сладострашће због хапшења генерала Младића, не тако давно, потпуно нехајно и са невиђеном лакоћом неодговорности, на различите начине су ослобађали кривице и кривичног гоњења оне који су чинили злочине против Срба.

Српска напредна странка констатује да је потпуно јасно да је режим у Србији већ дуже време знао где се налази Ратко Младић, да је обмањивао и домаћу и међународну јавност, а Младић је ухапшен у тренутку када је власт сматрала да је то политички целисходно за владајуће странке. Све је, у ствари, изведено као лоше режирана представа продукције најнижег квалитета.

Српска напредна странка је јасно опредељена за европски пут Србије, али Србија и српски народ хоће, желе и могу у Европу поносно и уздигнута чела да уђу. Примењујући различите аршине према осумњиченима за чињење злочина, то, свакако неће постићи.

Еуфорија режима због хапшења Младића неоправдана је и због чињенице да то хапшење није и неће решити проблем економског безнађа у Србији, све веће незапослености, најнижих плата и пензија у региону, као и најкорумпираније власти у Европи.

Председништво Српске напредне странке“
 

Дакле, то је текст саопштења Председништва СНС. Желим да кажем да је СНС огорчена и ужаснута понашањем режимских странака, пре свих ДС и њеним односом према СНС, понашањем свих слугу режима који су хапшењем Младића покушали да искористе ваљда за хапшење Томислава Николића и Александра Вучића или као да смо ми хапсили Младића. Нисмо баш разумели о чему је реч и њихова изјава да је срамна реакција СНС ваљда зато што смо рекли да треба да се истражи колико су они о томе знали и како је цео поступак текао, говорили су о нашој идеологији и да је идеологија СРС-а и којекакве друге глупости, желим да истакнем да је ДС странка чија је идеологија и идеја Енвера Хоџе у политичком смислу, а у сваком другом смислу идеологија најпознатијег лопова на свету.

Дакле, ДС нам је показала колико неодговорна може да буде и сваку причу покушава да искористи за своје страначке потребе, јер они нису ни саслушали ни сачекали да виде каква ће наша изјава да буде па да им буде јасно да немамо чега да се стидимо, они су све време гледали могу ли да ушићаре неки јефтини политички поен. Ми их позивамо пошто сада кажу да су све препреке отклоњене, пошто су нам показали и представили на својим телевизијама, у својим медијима, истраживање, Мими медије, Кики медије и не знам које да они убедљиво воде са неких 12% и не знам колико посто, да нам сад кажу кад је тај датум избора и да нас убедљиво поразе на тим изборима и да покажу колико их грађани Србије воли.

Јуче сте видели најжешћи напад на српске избеглице које је један од режимских лидера до сада спровео, то је Ненад Чанак који је на телевизији Б-92 и на телевизији Пинк на најнепримеренији начин говорио о српским мученицима, избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, људима који су не својом вољом морали да напусте своје огњиште и да се населе у Војводину, за које је Чанак рекао да су то они исти који крију, односно имају лажне дипломе, јер су им тобоже праве дипломе изгубљене у ратном пожару, да су то они исти који су унели немир у војвођанска села итд. Такве фашистичке изјаве су потпуно непримерене и најбоље говоре о режиму, али ми смо доживели да нам у Европи и европском путу Србије говори доказани расиста Чедомир Јовановић, човек који не подноси Африканце и људе црне боје коже, човек који не подноси никога ко је исламске вероисповести, човек који не подноси мале људе, то су људи који би нама да говоре како и којим путем да идемо у Европу, а једино што поштују то су методи Енвера Хоџе и Гестапоа, у политичком смислу, а у економском смислу пошто су економију укинули једино што им је то је да понављају оно што је радио најпознатији светски пљачкаш Џон Дилинџер, а то је да краду, пљачкају и отимају од грађана Србије.

Што се СНС тиче, ми нисмо и не позивамо никога на било какве митинге и протесте, али осуђујемо гестаповску и у складу са идеологијом Енвера Хоџе прокламацију режима да они забрањују свако окупљање против њих. Људи који желе да протестују увек су у овој земљи имали право да протестују, осим ево кад је нови Гестапо или следбеници Енвера Хоџе то забрањује.

Има још једно питање које је веома интересантно за председника Републике: “Да ли ће и кад председник Републике престати грађане Србије да обавештава преко свог најбољег пријатеља, господина Јосиповића, који је јавио свом медијском Јутарњем листу шта се догодило у Србији?“. Тадић одушевљен није могао да сакрије од Јосиповића. Па нек следећи пут прво јави важне вести за грађане Србије својим грађанима, па тек онда Јосиповићу и његовим медијским слугама.

Изволите ако имате неко питање, спремни смо на ваша питања да одговарамо?

Новинар: Господине Вучићу је ли хапшење Ратка Младића добра или лоша ствар за Србију?
Александар Вучић: Прочитао сам вам текст саопштења СНС.

Новинар: Па јесте у само једној реченици, нисте нам објаснили какав је став ваше странке.
Александар Вучић: Прочитао сам вам текст саопштења СНС и ту је сав став СНС. Изволите, имате ли још неко питање?

Новинар: Значи СНС неће организовати никакав протест?
Александар Вучић: Дакле, ми смо јасно рекли да постоје међународне обавезе Србије које  је Србија морала да испуни, а код нас сладострашће и одушевљење какво постоји код режима и његових слугу нећете видети.

Новинар: А зашто је то сад  међународна обавеза, а раније није била, с обзиром да сте за скупштинском говорницом говорили да је сигурна кућа за Ратка Младића, лепили сте плакате и на нашу кућу, на нашу телевизију?
Александар Вучић: Говорио је Драган Шутановац да ће Драган Ђилас, Душан Петровић и Борис Тадић да ће поштено да обављају свој посао па су се прихватили идеологије пљачкања Србије и отимања свега што је у Србији, а за наше политичко деловање ми ћемо да сносимо одговорност пред грађанима, не брините за то. Ја имам још једно мало питање, а кад ћете да прекинете да цензуришете коментаре људи на вашем интернету сајту, нећу ни да питам за РТС? Али то ваљда говори о гестаповским методама које су уведене у Србији.
Изволите ако имате још неко питање? Добићете текст саопштења.

Новинар: Јел може само осврт на политичке прилике у Србији после хапшења Ратка Младића?
Александар Вучић: Политичке прилике у Србији су такве да људи живе једнако тешко. Економско безнађе је израженије, за дан дуже пропадања и крађе од стране режима, да људи нису добили и неће имати због тога више посла, да ћемо имати само још већа задуживања, а ми их позивамо пошто Кики медија саопштава да су они убедљиво најјачи у Србији па их молимо да изађу на изборе да нас потуку до ногу и да покажу како су бољи и осим што смо видели, а нисмо знали да ваљда  они који говоре да су за Европу смеју да буду и  расистии, да дају различите врсте изјава, да нападају избеглице. Изволите ако имате још неко питање!

Новинар: Да организујете митинг нећете, да ли то значи да нећете  да се придружите митингу радикала?
Александар Вучић: Не знам да има митинг радикала, али свакако им се нећемо придружити.

Новинар: Значи сигурно не идете? За сваки случај питам, никад се не зна, видим селите се ка Новом Београду ближе њима.
Александар Вучић: Е баш се насмејах. То они могу  са својим коалиционим партнерима из ДС-а да организују.

Имате ли још неко питање, хвала вам најлепше!