Вести

Власт покушава да уведе диктатуру у Србији

СНС поставља питање надлежним државним органима ко је одговоран за пожар у болници „Драгиша Мишовић“ и преко тога нећемо прећи онако како је власт помислила да може да се пређе. Дакле, та прича о инсталацијама, то нека неком другом причају пошто ми нисмо мала деца. И како неко рече, ово је мали град, и у њему се такве ствари брзо сазнају, па нас интересује каква је то чудесна инсталација која је у истом тренутку на све четири стране једне зграде могла да покрене ватру?! Како је могуће да нико из те зграде ватру није приметио, ни осетио, него тек околни станари,  и како је могуће да баш сва документација изгори, и у чијем је интересу било да документација изгори? Па ћете случајно доћи до блиских рођака веома важних људи из врха режима, али ће морати да се установи одговорност за то. 230 милиона је потрошено само за реновирање тог последњег спрата у болници „Драгиша Мишовић“. Уколико они не буду у најкраћем могућем року изашли са одговором, претпостављам да ће Ивица Дачић,  као што ће рећи и вама да није знао ништа о хапшењу Раје Родића, неће знати ништа ни кад буду хапсили друге људе „Курира“. Није чуо ни да су јутрос Качаревића ухапсили, садашњег директора штампарије „Преса“, а некадашњег човека из „Гласа јавности“. Тако да ја очекујем да Ивица Дачић ништа о томе неће знати, па ћемо онда ми знати нешто више, па ћемо саопштити јавности. Ми ћемо, дакле, као што сам и рекао, највероватније почетком децембра организовати недељу борбе против медијског мрака, и то ће бити врло озбиљне и врло одговорне акције. Ми не можемо да се бунимо против приватних медија, они имају право, без обзира на то што су добили националну фреквенцију, и што имају неку врсту друштвену одговорности, ми не можемо да се боримо против њих и не желимо, али можемо против оних медија које плаћамо. Знате, може да скине Јелена Косанић на „Б-92“ нашу славу, јер јој се не свиђа, нисмо платили то, ни динара за то нисмо дали. Не свиђа нам се то што је урадила, али нисмо дали ни динара, али извините,  на РТС-у којег плаћа 30% Србије и којем даје паре 30% Србије не може да ради, а да за 28% Србије пушта по три минута плус по пет  минута временске прогнозе, фудбалске утакмице, стетоскопе у болницу и не знам ни ја где још, е тај филм неће да гледају, верујте нам нам реч. Изволите ако имате неко питање.

Новинар: Имам једно питање, како коментаришете ћутање осталих медија у вези са хапшењем власника и покретача „Курира“ и „Гласа јавности“ господина Родића?

Александар Вучић: Видео сам једног који се много обрадовао, који је синоћ таман кад су и адвокати сазнали да му је притвор одређен, одмах то „приведен“ променио у „ухапшен“ у свој поноћни дневник, али људи који се радују туђој несрећи ма коликог габарита били су мали људи и то говори много више о њима него о онима који су ухапшени. Видео сам и неке друге по новинама, али нека они раде свој посао. Надам се да им се никада неће поновити оно што се догађа породици Родић, зато што је очигледно да иду да прете и синовима господина Родића итд. И наравно сад ће бити највећи криминалци, а кад је требало да пишу против Г17 по налогу ДС онда је то било све у реду. Шта да радите, тако време дође. Изволите!

Новинар: Зашто подржавате неплаћање пореза? Он је човек који дугује 10 милиона динара држави и при томе је, и то се наводи да је лажирао документацију за добијање кредита код банке. Зашто мешате слободу медија и неплаћање пореза?

Александар Вучић: Потпуно разумем, драги Стефане, поједини медији имају потребу да се стављају у улогу тужилаца, чак и судија. Разумем то, разумем зато што би лако тужили, лако пресуђивали другима, а никада не би дозволили да се то њима учини. Никада нисам одобравао неплаћање пореза, али имам питање за вас једно контра, а јесте ли знали 2002. за тај неплаћени порез из 1999? Јесу ли знали 2003. за тај неплаћени порез, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 све до лета док нису одлучили да скину главу свим члановима породице Родић само зато што не могу да буду под контролом главног глумца у „Село гори а баба се чешља“, главног фудбалера на утакмици Француска-Румунија, главног газде свега у Србији. Јел имате одговор на то Стефане? Дакле, ја не подржавам неплаћање пореза, ја вас питам како се нико није сетио осам година да порез није плаћен, него је било све у реду и све нормално, а онда су се сетили после осам година да није плаћен порез зато што им то политички  није одговарало. Па хајде сад да уништимо целу породицу, хајде семе да им затремо, је ли то смисао? Хајде све да затворимо ко ће сутра да објави нешто другачије, покажите ми ту телевизију у којој не изгледа као на РТС данас. И то морам да вам кажем, ако се неко мало разликује онда се ваша ТВ разликује, па нећу да вас питам како је то озлоглашени Пецони постао велики господин Предраг Ранковић! Нећу да вас питам и то разумем, све ја разумем и опет морам да вам кажем да најрадије гледам вашу телевизију зато што једино на њој могу да видим нешто другачије него што видим на РТС. Шта сам дочекао у животу,  а има много људи који мисли као ја.

Новинар: Како држава да се бори са чињеницом да  је  човек лажирао документацију?

Александар Вучић: Тако што ће држава да се бори против свих који то учине у једном тренутку, а не да чека и да политички уцењује неког па онда кад им одговара да против њега поведе хајку. Ето тако а не са 10 година закашњења. Е то је смисао борбе против и неселективном применом и не можете да ме убеђујете како су дивни и препоштени Божа Ђелић, Млађа Динкић, Шапер и сви остали, а сви остали су велики лопови. Ја имам једно питање на које нико од вас нема одговор, све заједно да вас скупим, а то је ко су двојица најбогатијих људи у Србији, у којој се странци та двојица налазе и шта су то они почупали у животу, оплевили, шта су то они урадили, колико шуме посекли, и дрва исцепали, шта су урадили па да имају пола милијарде евра?! Само ми кажите ко су та двојица? Можда смо то нас двојица, кажите нам, не знам, а чини ми се да сви знају у Србији,  а нико не сме ништа да каже о томе. Како држава да се не бори против тога?! Па сад крива породица Родић! Шта мислите да неко уђе у РТС, љуби га мајка, шта би нашао, мајко рођена! Само вас молим да размислите о једној ствари, тога сам можда касно у животу и почео да се држим, размислите шта сте све себи дозволили у животу, какве смо сви глупости направили у животу и грешке у разним сферама, али смо то себи некако опростили и сматрали нормалним, само гледајте да исти аршин направимо и за друге људе, а не да другима престрого судимо, а да себи све опраштамо, гледајте да будете само мало објективнији. На ово што сам ја поставио питање нема одговора, ма колико да ме мрзите не можете да ми одговорите да су та двојица из ове странке или неке друге опозиционе странке. Нема одговора што осам година ћуте и ништа не предузимају него су говорили да је бивши режим онај Милошевићев прогонио Рају Родића за те порезе. Јел се сећате да је тако било господине Перо, јел тако било?! Ја сам  био оптуживан да их прогоним а нису завршили у затвору. Колико сам пута на ваша питања тако морао да одговарам, а сад долазите да ми кажете после 11 година да сте се сетили да је ЈУЛ био у праву у то време и да је супер што је ЈУЛ хтео да их хапси, па их ЈУЛ није ухапсио па смо ми исправили грешку. Је ли тако драги Перо? Јесте Перо, волели нас, не волели, нажалост, то је тачно.
Дакле, није ствар у неплаћању пореза, ствар је у неселективности у безобразлуку, безобзирности у покушају политичког застрашивања сваког ко другачије мисли. На шта нам личи Дневник РТС, погледајте на шта то личи, а само временску прогнозу, уместо оне женице која много енергије улаже о оно, биће сунце биће онај удар циклона оваквог, онаквог, да се појави  главни голгетер Србије утакмице Србија-Румунија и да почне о томе да прича, е сад ће мало хладан циклон, мало топао ваздух, само још ту да се појави, па то никад није било у Србији, па Милошевић то никада није радио, и немој да лажу људи који су тамо запослени, ма то је све супер, па тек ћете да видите какав ће бунт народа да буде, тек ћете да видите.
То се не односу на пристојне људе који раде у оној емисији “Шта радите бре“, они нешто и пусте, али за Дневник,... Сутра ћете да видите како звучи њихов Дневник и како звучи прави Дневник где ће наши активисти изванредно извести то испред РТС.
Неће се они смирити на „Куриру“, ја одмах да вам кажем, нема то везе са неплаћањем пореза. Све што мисли другачије мораће да буде угашено, све, али да вам одмах кажем, ако мисле да ћемо да чекамо погубљење, преварили су се.

Новинар: Вама смета неселективност?

Александар Вучић: Мени смета селективност. Рецимо, кад би дошли у РТС и решили проблем, па кад би дошли у „Блиц“, па кад би дошли у „Новости“, па кад би то решавали онда би то била друга песма, а он то никад неће зато што су то режимске слуге. Ви то знате, шта ме питате џабе. Ви сте млад човек, немој да се секирате, ови нешто старији, нешто млађи од мене а нешто старији од вас знају да говорим истину. Много сам ја година претурио, много сам матор да те ствари не бих знао. Е ја да вас питам како је могуће да слава ДС траје три минута у Дневнику РТС, а слава СНС нула секунди. Е да ми објасните ту математику по ком је то принципу, а то је државна телевизија. Овог пута веома озбиљно и темељно ћемо припремати наше акције, веома одговорно, озбиљно и темељно и неће се завршити конференцијама за новинаре.

Новинар: То значи шта?

Александар Вучић: То значи оно што сам вам рекао. Биће врло озбиљно, не у смислу нереда, рушења и паљења, ми то не радимо Перо, као што знате, али ћемо врло озбиљно и масовно припремити своје протесте против државне телевизије.
О Студију Б је бесмислено и да причам, то је ка о да је Ђилас већ приватизовао. Изволите ако има још питања!
Хвала вам што сте дошли на нашу конференцију!