Вести

Време је за промене

Одговорност и озбиљност

За разлику од других политичких чинилаца који су увек, бар, и посебно за јавност, задовољни својим партијским и резултатима своје власти, челници СНС–а никада нису задовољни резултатима, чак и кад побеђују. Нису, не због лажне скромности, већ због веће одговорности, резултата који морају да буду достигнути како би се ствари мењале, али и због чињенице да, чини се, то знају и говоре само напредњаци, задатак и посао нису обављени изборном победом, већ оном врстом победе која ће људима у локалним срединама, али и целој земљи, омогућити бољи живот. У таквим условима, грађани су боље и пажљивије слушали поруке напредњака, него отрцане фразе политичара и на власти и у опозицији.
Истовремено, једина странка која је месецима унапред говорила о потенцијалној одговорности својих функционера уколико Странка не победи на неким изборима, показали су народу јасну решеност да принцип одговорности за резултате буде поштован и најважнији критеријум, а не страначка послушност и подаништво.

Без непријатељства

У политички дискурс опозиције СНС је унео нешто ново, а људи су то препознали као освежење и охрабрење за нормалну Србију. Са јасно опозиционим ставовима и понашањем, СНС не жели да ствара злу крв, сукобе и мржњу на политичкој сцени, жели победу над режимом Бориса Тадића, али не и нереде, осветнички и реваншистички приступ по преузимању власти, а људи, сити револуција и револуционарне правде, препознали су то као идеју нормалности, рационалности и победу здравог разума над ирационалном политичком мржњом и поделама.
Истовремено, СНС не учествује у идиотским сукобима унутар опозиције

Разумна заштита националних интереса

У претходних годину дана, СНС је представила другачији приступ у решавању националних проблема, а њих, чини се, никада није било више.
Наиме, чврсто и јасно опредељење Странке за поштовање територијалног интегритета Србије, тј. борба за опстанак Косова и Метохије у Србији, никада није довођена у питање, али сем вербалног и неретко досадног понављања истог, СНС је покушала и инсистирала да политику не води само из удобних београдских фотеља, већ да решења тражи на терену и омогући лакши живот, а не само преживљавање, својим сународницима и другима који поштују државу Србију.
Такође, СНС је једина странка која је обишла Србе у Книнској крајини, као опозициона странка, купила два трактора српским домаћинима који обрађују своју земљу, није много, али тим породицама много значи, док су се сви други бавили осудама и нападима на оне који су бар нешто за свој род учинили, а да за то нису пролили ни кап српске крви.
На крају, разумна и рационална политика напредњака наилази на све већу подршку у Републици Српској и све испод трећег места на наредним парламентарним изборима у Српској биће неуспех за СНС.

Паметна и могућа спољна политика

Српска напредна странка је успела да одузме монопол европске идеје режиму, не тиме што ће да буде европскија у примању налога и политичких идеја које нам се намећу са Запада, већ у томе што је недвосмислено ставила до знања свима да Европа није баук, али да нас, пре свега, интересује Србија и њен интерес, а без Европе наше политичке и економске интересе немогуће је остварити.
Политика у којој тражимо да за Србију узмемо и добијемо што више, а да изгубимо што је могуће мање је једино реално и озбиљно исходиште за српску политичку јавност. Непотребно је да посебно наглашавам како су добри односи са Русијом, Америком и другим земљама подразумевајући.

Борба за поштенију Србију

Људи кад траже промене, траже их незадовољни односом људи из власти према њима, крађама на свим нивоима, општом пљачком и отимачином државне имовине. Тако је и данас, а СНС је својом политиком показала да ће тим проблемима морати одговорно да приступи, да се оштро обрачуна са криминалцима, али и да пронађе механизме за смањење утицаја политике на економске токове у српском друштву.
На крају, СНС је преко великог броја људи, који су имали везе, или били најбољи део некадашње СРС–а, али и људи који су припадали другим политичким странкама, али, пре свега, захваљујући онима који никада нису били део политичког живота, успела да створи истинску алтернативу режиму и зато ДС и њени сателити показују толику нервозу и страх. Нервоза је оправдана, страх није, осим код оних који су учествовали у отимачини народне и државне имовине. Такви треба да се плаше и нека буду сигурни да се дан промене власти неумитно приближава, па макар нас РТС свакодневно извештавао о невиђеним успесима наших властодржаца.

Основни задаци

Циљеви и задаци у наредном периоду: победа и промене.

П. С. Пошто сам, силом прилика, у Паризу морао да гледам нашу утакмицу против Француза, боље него ико сам разумео зашто се нашим режимлијама приближио крај.
У Тијанићевом преносу чешће смо гледали Тадића и Шутановца, додуше само до тренутка док нисмо примили гол, него иједног фудбалера на терену. На француском преносу их није било. Зато сам изабрао овај други.
Извините, ни у Тијанићевом преносу није било шефова режима, бар од тренутка кад смо примили гол, јер неки други су криви за Анријев гол, док су за Милијашев гол, разуме се, више него било ко други заслужни били Тадић и Шутановац.
Чак и две хиљаде километара далеко од Београда јасно је да им је одзвонило.