Вести

Вучевић: Aко Нидек дође у Нови Сад то ће бити велика ствар за град и привреду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потврдио је да је долазак велике јапанске компаније све извеснији, што је претходно открио и председник Александар Вучић, гостујући синоћ на РТС-у. Први човек Новог Сада изјавио је да сада могу да о јапанском инвеститору говоре, што је потврдио и сам председник Вучић.

 

Висока јапанска делегација у Србији следеће недеље

"Реч је о компанији Нидек која се бави аутомобилском индустријом. У ствари, ту је реч о више технологија и компоненти за производњу аутомобила. Следеће недеље би из Јапана требало да дође висока делегација у Београд и Нови Сад. Нови Сад је један од потенцијалних градова у Европи где они размишљају о инвестицији. Нико нам у Србији није конкуренција, али јесу други градови у Европи. И држава, покрајина и град Нови Сад су дали озбиљну понуду и гаранције да желимо да видимо такву инвестицију. Вредност инвестиције може да буде од пола до милијарду долара и неколико хиљада запослених. Осим тога могућ је долазак још једне дивизије немачког Континентала. Ако ове две компаније дођу Нови Сад неће имати више проблема у погледу запошљавања. А знате каква је то реклама за наш град и за нашу државу. Не можете без државе овакву ствар и урадити. Хвала председнику и Влади на помоћи", изјавио је Вучевић, додајући да већ сада у Новом Саду имамо највећу руску компанију, али и америчку компанију као што је Лир, Аптив из Британије, немачки Континентал, апотеке Бену, најпознатију аустријску фирму за гараже, швајцарски Бери Калебо са академијом и фабриком чоколаде и сада да нам дође јјош једна дивизија америчког Континентала.

Залагаћу се за развој, а не потонуле бродове и пљачкашку приватизацију

 

Израелске и јужноафричке инвестиције

"Не треба поцењивати тржне центре и шопинг молове, ту ради преко хиљаду људи. То су мини фабрике. Снажно ћу се залагати за развој Новог Сада за разлику од оних који желе да нам остану потонули бродови, ледоломци, зарђала бродоградилишта, за разлику од оних који су урадили пљачкашку приватизацију. Остали смо без свих тих фирми и Југоалата, Југодента, 27.марта, Херој Пинкија, Ливнице... А онда су пљачкали банке који су давале кредите као што су Металс банка, Развојна банка Војводине. Е, ти данас причају глупости. Да вас подсетим бродоградилишта су продали у њихово време тих вајних интелектуалаца, ономе који је после убијен у криминалним обрачунима у Атини, па је банка то запленила. Садашњи власници су бродоградилиште купили од банке. Град ништа није продавао, а ја да водим политику да бродоградилиште треба да тако зарђало остане мојим унуцима. То није моја политика. А видим да су сада они неки заштитници Дунавца и Шодроша",упозорава Вучевић и додаје:

"Струка ће одлучити о приобаљу, неће се погодовати ниједном инвеститору".

"Непристојно је то више и даље коментарисати. Могу да направе 7.000 трибина. Желим грађане да подсетим да ћемо приобаље уредити онако како нам кажу најстручнији људи из те области. Све што струка буде дефинисала, тако ће се радити. Неће се погодовати ниједном инвеститору, али нећемо ни терати инвеститоре. Они сада дроновима снимају бродоградилиште, нека покажу да видимо како то изгледа или желимо да видимо како је Лондон уредио бродоградилиште или Копенхаген и други еврпоски градови. Сетимо се и прича да ће Променада потонути да ће се запалити Лимански парк, да ће нестати стадион Карађорђе и све те приче. Мене су и живот и породица научили да волим Нови Сад, не треба да ме они уче. Гледам га као своју кућу. Видели смо како сте водили Нови Сад а видели смо и каква је тада била економија."

 

 

 

Извор: Танјуг