Вести

Вучевић честитао Дан Војске Србије

Министар одбране Милош Вучевић упутио је честитку припадницима Војске Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије. У честитки се каже:

"Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април - Дан Војске Србије.

Ово је дан када славимо обнову националне државности. Дан када је у Такову букнуо Други српски устанак. Тај дан нас подсећа да у нашем народу има снаге и воље, храбрости и мудрости, вере и пожртвовања, да у борби освојимо слободу и да градећи мир сачувамо њене тековине. Без организоване, опремљене, обучене и спремне војске, ниједан од ових светих задатака не би био испуњен.

Војска Србије је и у протеклој години, професионалним извршавањем наменских задатака, постигла запажене резултате на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању наших јединица. Република Србија је пружила објективне могућности за набавку наоружања и војне опреме и осавремењавање рада, што су команде, јединице и установе Војске у потпуности искористиле. Посебно је потребно истаћи унапређење војне индустрије и сарадњу са армијама других држава у свету у овој области.

Уверен сам да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје. Честитајући вам празник, искрено вам желим да и у наредном периоду постижете успешне резултате, да и даље будете активан чинилац безбедности у земљи и региону, који ће Републику Србију водити ка просперитету и бољој будућности."

 

 

 

Извор: Танјуг