Вести

Вучевић: Чланство у ЕУ остаје стратешки циљ

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић оценио је данас у разговору са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем да чланство у Европској унији остаје стратешки циљ и у новом мандату Владе Србије, на чијем је челу.

Вучевић је истакао да је пред Србијом озбиљан процес чији је крајњи циљ уређена и стабилна држава и бољи стандард за наше грађане, додајући да очекује конкретан напредак у процесу придруживања и даљих реформи.

Вучевић је истакао да је Србија континуирано радила на отварању Кластера 3, који је у потпуности спреман, додајући да од Европске уније очекује позитиван сигнал за његово отварање.

Наш циљ је, како је навео премијер, наставак даље модернизације земље и спровођење неопходних реформи, пре свега, у области владавине права.

Европски комесар за проширење нагласио је да је Србија напредовала по питању реформе правосуђа и медијских закона и да је пред новом Владом важан задатак даљих структурних реформи.

Вучевић је истакао да очекује напредак Србије на пољу европских интеграција у наредних пет година, до када ће трајати мандат новој Европској комисији.

Вархељи је честитао премијеру Вучевићу на новом мандату и пожелео пуно успеха у обављању професионалних дужности. Он је изразио чврсту подршку српској Влади за наставак реформи.

Вучевић је пренео захвалност европском комесару на подршци Србији у процесу придруживања Европској унији и оценио да су пред новом Владом важни задаци и велики изазови, за које је Србија у потпуности спремна.

 

 

 

Извор: Танјуг