Вести

Вучевић: Далеко смо снажнији из дана у дан

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су свечаности поводом обележавања Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, у Дому ваздухопловства у Земуну.

Обраћајући се присутнима, министар Вучевић рекао је да историја нашег Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране траје веома дуго и да смо имали једно од најснажнијих ратних ваздухопловстава између два светска рата.

Говорећи о садашњости, министар Вучевић је нагласио да је тај вид Војске Србије имао снажну подршку у куповини новог, али и у опремању и модернизацији постојећег наоружања и војне опреме.

"Чак и данас када славимо 111 година нашег РВ и ПВО, као вида Војске, ми смо далеко јачи него што смо то били јуче. И када то кажем не говорим сликовито, него суштински. Далеко смо снажнији из дана у дан, али не можемо стати, него нас то обавезује да више радимо и више разумемо какви су изазови пред отаџбином. Много посла нас чека у предстојећем периоду и очекујем од свих припадника да чувате наше небо, да небо буде сигурније", рекао је министар Вучевић.

Према његовим речима, велики искорак направљен је с беспилотним летелицама, али и ту ће бити још посла како бисмо били јачи, али и одвраћајући фактор од свих који нам не желе добро.

Како је истакао, у овим не лаким геополитичким околностима успевамо да покажемо нашу „српску креативност“ и да дамо добар одговор на све изазове.

"Честитам свим јединицама у саставу РВ и ПВО њихов Дан и желим да сви буду задовољнији, да се осете посебно и привилеговано што су се определили за позив да служе својој држави, да служе отаџбини Србији. Живела наша војска и живела наша једина отаџбина. Живела Србија", поручио је министар Вучевић и пожелео свима срећне предстојеће божићне и новогодишње празнике.

 

 

Извор: Танјуг