Вести

Вучевић: Договор о реконструкцији Владе или избори

 Члан председништва Српске напредне странке, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је приоритет Српске напредне странке да се настави процес нормализације Србије, те да је у том смислу веома важан договор с коалиционим партнерима о реконструкцији републичке владе.

Вучевић за Тањуг каже да је убеђен да ће доћи до договора о реконструкцији кабинета премијера Ивице Дачића, судећи и по изјавама које последњих дана дају и премијер и Млађан Динкић, председници странака које заједно са СНС чине владајућу коалицију на републичком нивоу.

У супротном, каже, могло би да се разговара о расписивању варедних парламентарних избора. "Српска напредна странка је у овом тренутку несумљиво најпопуларнија странка у земљи, председник странке Александар Вучић је убедљиво најпопуларнији политичар у Србији и ако би ми из СНС на ствари гледали само са тог аспекта, апсолутно би нам одговарало да идемо на изборе. Међутим, СНС је свесна и своје популарности, али и државотворне одговорности, и у овом тренутку сматра да нису приоритет избори, већ је приоритет да се настави процес нормализације Србије", рекао је Вучевић.

Говорећи о "дубини" анализе рада јавних функционера, он указује да ће и локални одбори странке анализирати рад градоначелника, градских и општинских већа и директора јавних и јавно-комуналних предузећа.

"Познавајући Александра Вучића мислим да ће он тражити да се са анализом рада иде најдубље што је могуће, односно до најнижих органа власти у којима СНС учествује", казао је градоначелник Новог Сада.

Према његовим речима, СНС је у Новом Саду оценила рад својих кадрова на јавним функцијама, што ће, како је рекао, ускоро резултирати одређеним кадровским променама.

"Надам се да ће и наши коалициони партнери у градској власти бити спремни да изврше анализу рада својих кадрова. У тим процесима СНС је некако увек најхрабрија и најофанзивнија. Неко можда стиче утисак да ми не чувамо своје кадрове, а ја бих рекао да желимо да понудимо оно најбоље што имамо", рекао је Вучевић.

Он је поновио да остаје да се види како ће остале странке које чине владајућу коалицију у Новом Саду реаговати и да ли ће, како је рекао, имати храбрости да се упусте у анализу рада својих кадрова.

"И то може бити знак хоћемо ли у Новом Саду пре или касније на биралишта", нагласио је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је истакао да нема налог од странке да покрене причу о расписисивању ванредних локалних избора у Новом Саду, нити се о томе, како је казао, причало на председништву странке.

"Локални избори ће зависити од функционисања коалиције у граду, или евентуално од стварања неке друге коалиције. Истина је да би нама одговарало да у Новом Саду буду што пре избори, али се нећемо тиме руководити, већ ћемо пре свега видети да ли град функционише на начин на који СНС мисли да треба да функционише", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да верује да би већина странака које имају своје представнике у Скупштини Града Новог Сада учинила све да не дође до ванредних избора и да при том мисли и на странке опозиције и поједине странке из владајуће коалиције.