Вести

Вучевић: Дуплираћемо буџет за младе

Дуплираћемо буџет ка младима за следећу годину, јер су млади доносиоци одлука, не само корисници, рекао је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада приликом пријема представника четири града који су се нашли у финалном кругу за избор Омладинске престонице Европе за 2019. годину.

Четири града нашла су се у финалном кругу и то Клаипеда (Литванија), Вараждин (Хрватска), Велика Никозија (Кипар) и Кишињев (Молдавија), а престижно звање понела је Клаипеда.

"Јуче је из Новог Сада отишла једна позитивна прича о младости ка целој Европи и показали смо да смо достојни задатка који смо добили од Европског форума'', рекао је Вучевић и додао да је велика част то што се у Новом Саду одлучивало ко ће бити будућа престоница младих, а потом честитао добитиницима будуће титиуле, али и осталим финалистима.

"Чека нас улагање у инфраструктуру и финансијска помоћ пројектима омладинских организацијама'', истакао је Вучевић на крају и рекао да ће се кроз сарадњу са омладинским организацијијама конципирати политика према младима, односно, локални акциони план у наредних пет година.

 

 

извор: Танјуг