Вести

Вучевић: Епидемиолошка ситуација у Новом Саду је веома нестабилна

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Новом Саду веома нестабилна, несигурна и тешка уз велики притисак на све здравствене установе.

Вучевић је навео да је у протеклих 24 часа било око 450 новозаражених у Новом Саду, што значи да има велики број новооболелих и велики је притисак на ковид амбуланте и ковид болнице. Вучевић је поводом информација да има заражених корисника Геронтолошког центра навео да су, према његовим сазнањима, оболели само запослени у овој установи.

"Има инфицираних међу запосленима. Сви су они инфицирани, да тако кажем, споља. Сви корисници геронтолошког центра су изоловани од спољашњег света и једини контакт са светом ван домова је преко запослених", рекао је Вучевић.

Вучевић је додао да се установа труди да заштити кориснике и то већ траје месецима, под несвакидашњим условима.

Вучевић је додао да за сада нема захтева да се део Новосадског сајма, као пролетос, претвори у привремену ковид болницу. Вучевић је додао и да није само у питању број кревета, већ и ко би ту радио, јер број медицинара није неограничен.

Градоначелник Новог Сада се нада да ће наредних дана бити повољнија епидемиолошка ситуација, да ће се крива заравнати и да ће већ од 1. децембра кренути да пада број. Како је навео, након данашње седнице Кризног штаба очекују се нове мере, вероватно из домена рада система образовања.

Према његовим речима, сада је велики проблем и то што се заражавају целе породице, што се пролетос и летос знатно ређе догађало.

 

 

 

Извор: Танјуг