Вести

Вучевић: Град Нови Сад подржава микро и мала предузећа

Град Нови Сад је у 2020. години у буџету издвојио 15.000.000 динара за подршку сектору микро и малих предузећа и предузетника на територији Града Новог Сада за набавку машина и опреме. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је компанију ''Монарх'' која се бави израдом корпоративних текстилних одевних предмета и опреме за угоститељске објекте, а на конкурсу Града је добила субвенцију од 500.000 динара, за набавку ласерске машине за кројење.

Ова компанија се бори на тржишту већ 13 година. Веома ценим када видим вредне руке ових дивних дама и драго ми је што се власник ове фирме вратио из Аустралије у своју земљу да живи и ради. Задовољство је и што од њега чујем да се бизнис полако враћа у нормалу, те да се овај сектор опоравља од последица пандемије. Конкурс је спроведен према свим правилима и подржани су они који имају предузетнички дух и иновативност у пословању. Не можемо само причати о компанијама које су гиганти и које утичу на макроекономску слику, и зато Град има посебан вид подршке оваквим предузећима. Водимо избалансирану политику према свим привредним субјектима, истакао је Вучевић.

Јавни позив за доделу бесповратних средстава за подршку развоја микро и малих предузећа и предузетника на територији Града Новог Сада за 2020. годину је спроведен у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка ДОО.

 

 

Извор: Танјуг