Вести

Вучевић: Јеремић и екипа дошли да изазову инцидент

"Упад Вука Јеремића и функционера Народне странке у Председништво никоме није деловало као да су они дошли да разговарају са председником, већ да се физички разрачунавају", рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

"Дошли су да изазову инцидент. Тај догађај показује две неспорне чињенице - да Народна странка, део бившег режима нема никакву политику осим потенцијалног физичког насиља, и да направе неки снимак кришом, као кукавице. Што је рекао председник, то је за сваки презир, да из неке жабље перспективе снимају то као највеће битанге. Друга неспорна чињеница је да су они безличне кукавице. Ми имамо девет година континуитет такве њихове политике и реченица да ће бити полтичког реваншизма и 6. октобра, да ће бити лустрације, да ће се осветити свима ко другачије политички мисли, да ће да забране, хапсе, процесуирају. Они све желе да сублимирају – да буду и судска и извршна и законодавна власт. И позивају директно на физичкио насиље. Народна странка, која је статистичка грешка, јавно прокламује свој политички циљ и најављује да ће бити реваншизма према члановима СНС, а то се односи на преко 700.000 људи и њихових породица. Они позивају на насиље, они су упали као неки кријумчари, као најгори хулигани, у Председништво Србије", рекао је Вучевић.

"Имате новинарска удружења, али нема осуде, немате чак што је рекао председник ни да влада осуди нападе на премијерку Ану Брнабић. Јавност као да све то прихвата као свакодневницу, изузев, да се исправим, министра Синише Малог и Вулина. А што се тиче оптужбе Вука Јеремића, Вучић је рекао да уместо што линчују грађане да дођу да линчују њега. Функционери Народне странке су то схватили да их је он позвао на не знам шта. А шта се десило, њих петорица стајала су у председништву и кокодакали  као најгоре кокошке", истакао је Вучевић.

 

 

Извор: ТВ Б92