Вести

Вучевић: Компанија "Континентал" шири капацитете у Новом Саду

Компанија “Континентал” прошириће свој истраживачко-развојни центар у Пупиновој палати у Новом Саду за око 1.000 квадратних метара, а посао ће добити нових 200 инжењера.

Пословање ове компаније у највећем граду Војводине подигло је Србију у вишу економску бизнис лигу, оцењено је данас након састанка новосадске градске власти и представника поменуте компаније.

"Долазак ове компаније у Србију и Нови Сад је потпуно променио нашу економску позицију и подигао нас је у вишу економску бизнис лигу. ''Континентал'' не само да је испунио и испоручио оно што је договорено, него и више од тога. Посебно ме обрадовала чињеница да ''Континентал'' шири свој истраживачко-развојни центар у Пупиновој палати, да ће закупити још 1.000 квадратних метара, пењемо се на више од 9.000 квадратних метара ове компаније само у Пупиновој палати", рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је истакао и да верује да ће “Континентал” бити део научно-технолошког парка који би до краја лета требало да буде отворен за компаније и њихова представништва.

“Циљ је да њихова представништва буду неотуђиви део тог целокупног амбијента који спаја образовање, науку и привреду”, нагласио је Вучевић.

Нових 200 инжењера добиће прилику и могућност да ради у овој компанији у наредних неколико година, а у плану је и подизање Гринфилд објеката.

 

 

Извор: Танјуг