Вести

Вучевић: Копнена војска показује висок ниво обучености

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом 16. новембра - Дана Копнене војске честитку њеним припадницима.

"Професионалним обављањем војне службе, уз бројна искушења у раду, током протекле године потврдили сте да имате способности и капацитете да успешно реализујете задатке из ваше надлежности, настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре", навео је Вучевић у честитки.

Вучевић је оценио да припадници Копнене војске показују висок ниво обучености успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, као и у међународном окружењу и доприносе јачању угледа Војске Србије у целини.

"Захваљујући улагањима Републике Србије, јединице Копнене војске су опремљене савременим наоружањем и војном опремом и сукцесивно јачају људске ресурсе и значајан сте фактор у одвраћању потенцијалног непријатеља", навео је Вучевић.

Јединице из овог састава, како је истакао, пружиле су несебичну помоћ грађанима Србије у санацији штете, након природних непогода које су задесиле нашу земљу и показале да је Војска неодвојива од свог народа.

"Честитам вам празник, уз жељу да са једнаким успехом решавате изазове који вам предстоје и на тај начин обезбеђујете стабилност система одбране и дајете пун допринос развоју свог вида и Војске Србије", закључио је министар Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг