Вести

Вучевић: Ковид болница у Новом Саду биће завршена до 1. септембра

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да очекује да ће до 1. септембра бити завршена ковид болница у том граду, за коју се данас поставља камен темељац.

Вучевић је рекао да ће ковид болница у Новом Саду имати близу 600 кревета, од чега 400 у полуинтензивној, а 200 у интензивној нези.

"Фантастичан дан за Нови Сад и Војводину. После Батајнице и Крушевца, и Нови Сад добија болницу која ће у првој фази бити ковид болница, а касније установа која ће бити на располагању свима којима је потребно болничко лечење", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да се у пандемији вируса корона показало да државе које имају јачи здравствени систем побеђују не само у погледу медицине и здравства, него и у економији.

 

Српска напредна странка има спреман тим, нема табу тема за дијалог

Српска напредна странка има спреман тим за међустраначки дијалог о изборним условима, изјавио је потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић и нагласио да се напредњаци не устручавају да разговарају о свим темама, али без уцена и притисака.

Вучевић је рекао да за Српску напредну странку нема табу тема и да може да се разговара и свему, водећи рачуна о Уставу и законима Србије.

"Да чујемо мишљења свих учесника, али да не може нико споља да пресуђује", рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да је до избора око 10 месеци и сматра да има довољно времена за дијалог који се води на два колосека, ако постоји воља свих странака и ако дијалог није пут да се избегну избори.

"Верујем да имамо времена и да пре свега можемо да уредимо нашу кућу и да тај дијалог не буде ад-хок у предизборној години него да буде у континуитету и да се врати тамо где треба, а то је парламент", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је разумео да председник Србије Александар Вучић има жељу да учествује у дијалогу који се води без посредовања Европског парламента.

"Мислим да је то добра порука од Српске напредне странке и председника Вучића као политичара а који има највећи легитимитет у Србији", додао је Вучевић.

Када је реч о дијалогу уз посредовање европарламентараца, ишло би се можда на неке разговоре тет-а-те, али не да председник Вучић директно учествује у том дијалогу.

Српска напредна странка има спреман тим који ће преговарати у разговорима који се воде на два колосека, рекао је Вучевић и нагласио да Српска напредна странка нема резерву да се разговара о свим темама, али без уцена и притисака.

Говорећи о захтевима опозиције, Вучевић је рекао да захтев да председник Србије не учествује у кампањи није системски, већ политички захтев, као и да захтев да се паралелно уређује јавни сервис није озбиљан.

"Надам се да захтеви тог дела опозиција и представника бившег режима нису у контексту да траже изговоре како да још једном избегну изборе. Сви имамо интерес да све станке учествују на изборима. Надам се да нико не улази у дијалог у циљу да се избегну избори. Једина већа грешка од бојкота било би да се поново бојкотују избори, то би била кардинална грешка за тај део опозиције", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва