Вести

Вучевић: Људи на изборима одлучују шта је судбина њихових градова

Верујем да ће Србија наставити да иде овим путем, као и да ће грађани изабрати пројекте, рекао је председник Владе Републике Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић.

Председник Вучевић је истакао је да је било специфичности у овој кампањи, и додао да је опозиција након расписивања избора, пре свега за Град Београд инсистирала да дође до обједињавања на свим локалним самоуправама на том датуму.

"То је довело до краће и интензивније кампање. За мене је и даље нејасно; нема ту много смисла оно што је опозиција тражила за промене пребивалишта, па су онда имали проблеме са својим кандидатима који су кршили правила која су сами посекли. Прихватили смо све, у циљу да се покаже одговорност према друштву и заједници, да интереси ниједне листе не могу бити изнад државе. Увек размишљате после кампање да ли сте још нешто могли да урадите", рекао је председник Вучевић и додао:

"Ми се нашег лидера не стидимо, врло смо поносни што он обједињава различите политичке странке, али којима је свима Србија изнад интереса".

Како је рекао, био је доста одсутан због борбе за националне интересе наше државе, то је један хендикеп, али и додао да су те теме изнад избора.

"Људи на изборима одлучују шта је судбина њихових градова и општина наредне четири године. Ови избори по карактеру имају и национални значај, јер ће две трећине Србије гласати, довољно је рећи три највећа града. Молим да сви људи размисле коме верују да је одговоран и способан да води њихове средине. То нису игре и ствари за тестирање. То нису играчке. Оно што ми је замерка је да је наша листа је имала хендикеп, није имала с ким да расправља о програму. Нема никаквог смисла у томе што раде, осим што имају опијеност жељом да се домогну фотеље и градске касе. Нико од њих није рекао шта би радили са "EXPO 2027", ови у Новом Саду су против мостова. Ови који су у Ужицу смислили пројекат депоније, сад су против", рекао је председник Вучевић.

Нагласио је да се странци много више мешају у ове изборе те да су учитељи странкама и држе обуке локалним групама грађана.

"Саву Манојловића директно Американци финансирају. Мора да се зна ко кога финансира и какав је интерес да се финансира нека политика. Који је ваш циљ? Ви политички инвестирате у некога, очекујући да тај не слуша грађане Србије већ њега. Они се наводе као да су локалног карактера, а финансирају се из иностранства. Имамо једну групу из Новог Сада коју директно једна америчка агенција води и даје инструкције. Мислите да су хуманитарци, људи из краја, а све су преваре које су лепо упаковане. Мариника Тепић каже нема шансе да победите, а Милош Јовановић каже једно, а Ћута каже друго. Политичка конкуренција је да мрзе Вучића. Неће нико правити инциденте, избори ће бити одржани у демократској атмосфери. Грађани ће моћи да бирају своје представнике", рекао је председник Вучевић.

Како је рекао, суверенитет и неговање слободарског духа је окупило њихову листу и додаје да је Србија изнад свих странака и када је угрожена њена слобода, то је позив на уједињавање.

"Објединили смо листу са заветницима, ПУПС, радикалима, СПС, сви заједно у један блок. Што се тиче исфрустрираности у региону, мислим да Александар Вучић треба да буде поносан што га нападају усташе и џихадисти, јер водите одговорну политику. Групе грађана нападају и моју породицу. Лакше је нама који смо у политици, него нашим породицама", рекао је председник Вучевић.

Како додаје, верује да ће Србија наставити да иде овим путем, да ће грађани изабрати пројекте.

"Замислите да неко неће мостове у Новом Саду, да неће храм за страдале у рацији или да у Нишу дође покрет који неће хтети да измести пругу. Они су у Новом Саду запалили српску заставу Војводине. То је све политика Динка Грухоњића, Ане Лалић, Бојана Пајтића. Не знам каква су опозиција, већина њих је била са мном на власти у граду. Лажни монархисти секли су топлану, они су мађионичари којима нестану топлане. Они су експерти. Они су са жутима секли топлану. Онда они кажу да се заустави пропадање Новог Сада. Мислим да није пропадао, ми смо уз подршку председника Александра Вучића, Владе Србије и Покрајинске владе довели фабрике, Београд је кренуо да гради метро. Они се у све разумеју и имају необично много времена", рекао је председник Вучевић и додао:

"Нека се грађани припреме и разумеју да град није играчка да се неко игра и доказује. Немојте да пропустимо шансу за будућност. Ми данас живимо за сутра, не одричући се историје. Сутра је све. Зато смо и кандидовали целу платформу као Београд сутра, Нови Сад сутра, Ваљево сутра".

 

 

 

 

Извор: ТВ Пинк