Вести

Вучевић: Млади ће покретати друштво и градити бољу Србију

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је вечерас да је Опенс - Нови Сад омладинска престоница Европе 2019 наш систем за будућност, који ће младима вратити место које им припада у друштву и додао да је то прилика која се не сме пропустити и прокоцкати, ни по коју цену.

"Добродошла младости Европе, добродошла си у Нови Сад, за вас ће наша врата увек бити отворена", рекао је Вучевић.

Нови Сад и Србија ће у наредних 365 дана показати целом свету како изгледа друштво у коме млади нису статисти, додао је Вучевић.

"Ако нас питају како смо успели да постанемо и омладинска и културна престоница Европе, да победимо међу топ културним дестинацијама у свету, то је због вредности које свакодневно живимо", каже Вучевић.

"Бићете генератор који ће покретати друштво и градити бољу Србију", рекао је Вучевић.

"Током наредних 365 дана уверићемо свет да је ово политика живота око које смо се окупили сви", поручио је Вучевић.

"Овде одрастају млади људи који се боре за сваку шансу којом ће доприносити добробити човечанства, а ми смо ту да их подржимо да се никада више не понови да се њихове идеје губе у беспарици, а да они буду на маргини", рекао је Вучевић.

Титула Нови Сад омладинска престоница Европе доказује да смо на правом путу који показује да је улагање у младе улагање у будућност.

Вучевић је подсетио да сви ти успеси нису пали са неба, захвалио младима на њиховој енергији, синергији, као и председнику Србије који је веровао и када су многи о сну који сада живимо причали подозриво.

 

 

Извор: Танјуг