Вести

Вучевић: Наша деца доказују зашто је Нови Сад посебан

Најбољим новосадским ђацима основних и средњих школа уручене су  Видовданске награде, као подстрек за наставак преданог рада и остваривања врхунских достигнућа.

Награђено је безмало 500 школараца, а признања су додељена на Петроварадинској тврђави.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је најбољим ђацима да су они управо доказ да је Нови Сад посебан град, али и да је Видовдан још светији и победнички датум, на који не треба да обележавамо поразе него прослављамо победе учећи из пораза.

"Вама долазе на наплату, не мислим на финансијску него на суштинску наплату, ти плодови рада које сте остваривали и на републичким такмичењима смотрама, али и на међународним такмичењима", истакао је Вучевић, поручивши да су новосадски ђаци освојили девет награда на најпрестижнијим међународним такмичењима, као и 371 прво место на републичким такмичењима.

Вучевић је такве резултате оценио изузетно добрим, оценивши да су они понос свих ђака, али и родитеља, наставника и читавих породица.

Према његовим речима, школска година иза нас је била тешка и изазовна, пошто ђаци нису седели већи део године у школским клупама, него су због епидемије коронавируса наставу слушали онлајн.

Како је казао Вучевић, велики терет је изнела целокупна просвета, па су управо и наставници те директори школа ти који су у многоме заслужни за врхунске резултате новосадских ученика основних и средњих школа.

"Оно што ме плаши јесте да ће вам Нови Сад постати тесан. Зато морамо стално да развијамо Нови Сад да би ова деца имала што боље услове, не само у школама и учионицама, него цео град мора да прати развој. Само име каже да је наш град нов и немамо право да то мењамо и засутављамо даљи развој Новог Сада. Тај развој је повезан са образовањем, али ова деца ће тражити снажнији, срећнији и богатији град. То је питање за све грађане", поручио је Вучевић.

Каже да се често баш на Видовдан може видети будућност, уз опаску да он гледајући у најбоље ђаке, управо и види светлу будућност.

 

 

Извор: Танјуг