Вести

Вучевић: Наша земља, са Вучићем на челу, наставља борбу против ковид-19

Наша земља, са председником Александром Вучићем на челу, наставља одлучну борбу против пошасти ковид-19 и реагујемо баш тамо где је ова опака болест најрањивија - у превенцији њеног ширења и спречавању њеног напретка код оних нарочито ризичних група пацијената, оних са хипертензијом, кардиоваскуларним болестима, дијабетесом и гојазношћу, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

У нашу земљу је јуче стигао још један контигент новог лека за ковид-19 америчког произвођача "Елај Лилија" и тако је Србија постала једна од само 4 државе у Европи која сада има овај спасоносни лек у употреби, и то чак 5 800 доза.

Ово је један од најмодернијих медикамената које је наука створила, даје се пацијенту из ризичне групе у првих 10 дана болести и са чак 95% успеха спречава појаву тешке клиничке слике код њега и тако директно чува животе.

Поред набавке овог фантастичног лека, Србија је склопила и договор са компанијом "Модерна" о куповини њене вакцине против ковид-19, чиме ће, до краја ове године, уз четири постојећа цепива којима се наши грађани већ масовно вакцинишу, они моћи да бирају још једну спасоносну вакцину.

Данас се такође финализује и део претходних напора председника Вучића, јер нам стиже још 100.000 "Спутник V" вакцина, а између петог и десетог априла треба да очекујемо и нових милион кинеских вакцина, што значи да су сви услови ту да наставимо са импресивним темпом и резултатима вакцинације.

Ова борба није лака, сваки дан делује тежи од претходног, али, руководство Србије се бори колико год може и чини све да заштити наше грађане, јер то је наша највећа дужност, закључио је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг