Вести

Вучевић: Насиље није прихватљиво

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Сигурну женску кућу поводом Међународног дана борбе против насиља над женама. Међународни дан борбе против насиља над женама обележава се 25. новембра.

"Ово је питање које зависи од сваког грађанина, од сваког од нас", рекао је Вучевић, и напоменуо да насиље није прихватљиво, не само због законских норми, него из моралних и опште друштвених разлога.

Он је нагласио да је економска зависност условљавала да жене заједно са децом трпе насиље, те додао:

Оно на чему ће град Нови Сад радити јесте економско оснаживање жена, кроз конкретне мере, казао је Вучевић и нагласио да ће Град наставити са подршкама женама предузетницама.

 

Натписи на Тргу Републике - израз нервозе

После свечаног обележавања јубилеја - 100 година од присаједињења Војводине Србији - на новосадском Тргу републике, осванули су натписи "Трг републике Војводине", што је градоначелник Милош Вучевић објаснио нервозом "оних који не желе да разумеју историјске одлуке".

"Не спутавам ником право да има политички став. Нека се они боре на свој начин, ми ћемо се борити да доведемо што више инвестиција у Нови Сад", изјавио је Вучевић и додао: "Размем нервозу код оних који не желе да разумеју историјске одлуке од пре 100 година. Прелепљивање званичних назива улица је некултурно".

Он је, такође, одбацио поређење које је направљено плакатима који су се недавно појавили у неколико места у покрајини, на којима је писало: "После 100 година и Хонгконг је рекао довиђења".

"Нови Сад није Хонгконг, а Војводина не може да се пореди ни са Каталонијом, јер морате да је ставите у историјски и правно-политички контекст", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг