Вести

Вучевић: Наставити успешну сарадњу Србије и САД

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кристофера Хила, који му је честитао на избору за премијера и пожелео успешан мандат.

Амбасадор је нагласио да се нада успешној сарадњи двеју земаља у различитим областима.

Вучевић је изразио уверење да ће успешна сарадња бити настављена, као и да ће односи бити додатно бити унапређени у областима економије и енергетике, напоменувши да Србија озбиљно схвата Зелену агенду и да ће се у њу више улагати.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је ситуација на Косову и Метохији проблематична, посебно због укидања динара као валуте, а председник Владе је указао на то да је велики проблем за наш народ у јужној покрајини како да преживи.

Хил је рекао да је забринут због одлуке премијера тзв. Косова Аљбина Куртија, као и опште ситуације у нашој јужној покрајини, апострофирајући да је задовољан реакцијом и борбом Србије за своје грађане на Косову и Метохији.

Амбасадор је честитао Вучевићу на посети председника НР Кине Си Ђинпинга Србији, оцењујући је као веома важну.

На састанку је било речи и о ситуацији у региону и свету, с обзиром на кризу проузроковану сукобом између Русије и Украјине.

 

 

 

Извор: Танјуг