Вести

Вучевић: Нема предаје и нема повлачења пред горима

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изразио је, на предизборној конвенцији листе "Александар Вучић - Нови Сад сутра - Будућност у твојим рукама", уверење да ће листа предвођена председником Републике Србије Александром Вучићем однети победу на локалним изборима 2. јуна и додао да ће та победа бити предуслов да се покаже одговорност, марљивост и способност.

Председник Вучевић навео је да локални избори представљају јединствену прилику, да се, ако победи покрет за државу и народ "Александар Вучић - Србија сутра", пошаље снажна порука подршке председнику Вучићу у његовој борби за виталне националне интересе.

"Та победа није суштина, она није најважнија. Та победа у сваком граду и свакој општини где ће бити одржани избори за две недеље је само почетак. Она је уводни део онога што нас чека наредних година. Она је предуслов да покажемо да смо одговорни, способни, марљиви и вредни. Да смо добри људи, добре комшије. Да разумемо потребе грађана. Да разумемо шта су њихова очекивања. Једино мерило успеха, једини систем вредности које признајемо мора бити шта смо у наредном периоду урадили", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић навео је да насупрот листе "Александар Вучић-Нови Сад сутра", коју чине људи који желе добро Новосађанима и граду, стоје сви други у истој колони, који су, како је рекао, коначно потврдили да мисле исто, вођени само жељом за фотељама.

"Опијени жељом да се домогну градске касе вођени само жељом за фотељама. На истој страни, у истој линији, у истој колони имате аутономаше и сепаратисте и лажне монархисте. Имате и салонске националисте, а имате и динкове сведоке и следбенике. И сви заједно против и Новог Сада и Србије. И пре свега против грађана. Нисте могли чути ниједан програм, ниједан план, ниједан циљ. Ништа. Осим да ће да руше, да забране, да протерају, да отму, да казне, да ухапсе и да мрзе Александра Вучића", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић рекао је да је опозицију ујединила заједничка жеља да се, како је рекао, још мало "богате на грбачи народа" и исказао уверење да им то народ који гласа на изборима у Новом Саду неће дозволити.

"И зато је пред нама велика одговорност и сигуран сам да ви у Новом Саду нећете дозволити да на власт дођу, да буду одговорни за град они који не дозвољавају да се изгради храм посвећен бачким великомученицима, страделницима у новосадској рацији 1942. године. Баш на месту где се десила та злогласна рација. Али не само то, него хоће да узимају цркве и праве од њих кафане и пабове. И не само то, њима смета и споменик невиним мађарским жртвама. Они су себи дали за право да одређују ко сме да поставља споменике и ко сме да има споменике", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић навео је да је власт заједно са председником радила на јачању Новог Сада, а све у циљу да би људи боље живели.

"Градили смо мостове и градимо их да бисте ви брже долазили од куће до посла и да би вам деца безбедније путовала до школе. Да бисмо имали више времена за своје родитеље и децу. Зато градимо мостове, не да би се хвалили неким симболима, иако сам сигуран да ће они временом постати", рекао је председник Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести/Служба за информисање СНС